Η Samsung σταματά προσωρινά την παραγωγή του Galaxy Note 7

by George Polyzos • On 10-10-2016 • AT 11:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy Note7 (1)

Η Samsung Electronics σταμάτησε την παραγωγή του Galaxy Note 7 μετά την αναφορά προβλημάτων και στις νέες συσκευές που είχαν αντικαταστήσει αυτές με τις προβληματικές μπαταρίες.

Αρχικά η είδηση έγινε γνωστή από το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα πάψει προσωρινά την παραγωγή του νέου της phablet. Το Yonhap επικαλείται την ανώνυμη δήλωση επίσημου προμηθευτή της Samsung. Λίγο νωρίτερα οι AT&T και T-Mobile είχαν ανακοινώσει ότι σταματούν τις πωλήσεις του Note 7 και των μοντέλων αντικατάστασης μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η απόφαση αυτή έρχεται ενάμιση μήνα μετά την αρχική ανάκληση των συσκευών και ενώ ήδη είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους νέες αναφορές ότι και οι νέες συσκευές εμφάνιζαν σοβαρές δυσλειτουργίες. Μόλις την περασμένη Πέμπτη μία συσκευή άρχισε να βγάζει καπνούς μέσα σε αεροσκάφος της Southwest, λίγο πριν την απογείωση.

Σε άλλο περιστατικό ένας άνδρας, στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, ξύπνησε σε ένα δωμάτιο γεμάτο καπνούς που προέρχονταν από το Galaxy Note 7. Η εν λόγω συσκευή, σύμφωνα με το BBC, ήταν συσκευή αντικατάστασης και δεν βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης. Εξερράγη κατά τη διάρκεια της νύκτας προκαλώντας την ανάφλεξη και άλλων αντικειμένων στο δωμάτιο.

Την είδηση προσωρινής παύσης της παραγωγής του Note επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και τα Bloomberg και Wall Street Journal, επικαλούμενα δικές τους πηγές. Μάλιστα, αναλυτές της αγοράς ανέφεραν στο Bloomberg ότι πρόκειται για έναν «συνεχιζόμενο εφιάλτη» για τη Samsung ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι «είναι ανούσιο να συνεχισθεί η παραγωγή του από τη στιγμή που ενδέχεται οι ίδιοι οι πάροχοι να αρνηθούν την διάθεσή του». Σύμφωνα με την IDC η Samsung είχε επενδύσει πάρα πολλά στο συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο υποτίθεται ότι θα βοηθούσε την εταιρεία να επανέλθει σε υψηλές κερδοφορίες.

Σε δήλωση στο Reuters, η Samsung υποστηρίζει ότι διερευνά τις αναφορές που έρχονται για “πρόκληση ζημιών” και αναλόγως θα αναλάβει δράση ώστε να διορθώσει τα προβλήματα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons