Η Samsung σταματά προσωρινά τη διάθεση του Galaxy Note 7

by George Polyzos • On 02-09-2016 • AT 1:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy Note7 (1)

Η Samsung ανακοίνωσε ότι σταματά τη διάθεση των νέων της συσκευών Galaxy Note 7 μετά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις μπαταρίες των συσκευών.

Η απόφαση ήρθε μετά από πολλαπλές αναφορές για εκρήξεις στις μπαταρίες των συσκευών κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από τη φόρτιση. Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στην Κορέα τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι «ανταποκρινόμενοι στις πρόσφατες αναφορές που σχετίζονται με το νέο Galaxy Note 7, ξεκινάμε τη διεξαγωγή έρευνας για την εξεύρεση του προβλήματος».

«Μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου υπήρξαν 35 περιπτώσεις αναφορών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τις οποίες εξετάζουμε σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας ώστε να εντοπίσουμε το πρόβλημα που επηρεάζει τη λειτουργία των μπαταριών. Ωστόσο, επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών είναι προτεραιότητα για τη Samsung, σταματάμε τις πωλήσεις του Galaxy Note 7», κατέληξε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Για τους καταναλωτές που έχουν ήδη αποκτήσει τη συσκευή η Samsung ανακοίνωσε ότι θα τις αντικαταστήσει με νέες εντός των προσεχών εβδομάδων.

Οι «ψίθυροι» ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν η Samsung ανακοίνωσε την αναβολή των παραδόσεων των συσκευών Note 7 για «ποιοτικό έλεγχο» χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα θα ξεκινούσε η εμπορική διάθεση του Note 7 στην βρετανική αγορά, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του πορείας. Επίσης, το πρόβλημα ανακύπτει λίγες μόλις ημέρες πριν η Apple ανακοινώσει τις νέες εκδόσεις των δικών της smartphones και ενώ όλα έδειχναν ότι το Note 7 ενσωμάτωνε όλη την προηγμένη τεχνολογία του κορεατικού γίγαντα.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους, σύμφωνα με το Business Insider, αντέδρασαν νευρικά στο άκουσμα των εξελίξεων με αποτέλεσμα η Samsung να χάνει αυτή την εβδομάδα περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία.

Στην Ελλάδα, οι κάτοχοι του Galaxy Note 7 καλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Samsung στα τηλέφωνα από σταθερό: 801 11 SAMSUNG (801 11 7267864) και από κινητό: 210 6897691 και στην Κύπρο στο τηλέφωνο 800 94000 (από σταθερό).

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons