Η Samsung συμφώνησε να κατασκευάσει OLED panels για λογαριασμό της Apple

by George Polyzos • On 14-02-2017 • AT 2:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Apple όντως θα προτιμήσει την τεχνολογία OLED για τα επόμενα iPhone αλλά και η Samsung αναμένεται να είναι ο κύριος προμηθευτής αυτών των panels.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Korean Herald η Samsung Display υπέγραψε συμφωνία με την Apple, αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την κατασκευή 160 εκατομμυρίων OLED panels.

Τον Απρίλιο του 2016 η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι η Samsung είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Apple για την κατασκευή 100 εκατομμυρίων panels τεχνολογίας OLED, με τις παραδόσεις να ξεκινούν εντός του 2017. Εάν και τα δύο δημοσιεύματα αληθεύουν τότε η τελευταία συμφωνία αποτελεί επέκταση της προηγούμενης κατά 60 εκατομμύρια panels.

Η Samsung Display δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε το δημοσίευμα ενώ η Apple κατά την πάγια τακτική της αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο, αν η συμφωνία ισχύει θα αποτελεί και μία επιβεβαίωση ότι η Apple χρειάζεται τα OLED panels για να εξοπλίσει με αυτά τα smartphones που πρόκειται να ανακοινώσει μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και τα περυσινά iPhone 7 και iPhone 7 Plus η Apple προτιμούσε τις LCD οθόνες. Αυτό υποτίθεται ότι θα αλλάξει με το φετινό iPhone 8/ iPhone X, τουλάχιστον στη μία από τις εκδοχές του.

Όπως αναφέρει το Mashable η Apple πουλά κάθε χρόνο περί τα 200 εκατομμύρια iPhones τα οποία όμως δεν είναι όλα νέα μοντέλα, άρα τα 160 εκατομμύρια OLED panels φαίνεται να είναι υπεραρκετά για τα νέα μοντέλα.

Από την άλλη πλευρά η συνεργασία με τη Samsung Display, θυγατρική της μεγάλης ανταγωνίστριας, δείχνει να ήταν μονόδρομος για την Apple μιας και η κορεάτικη εταιρεία κυριαρχεί την παραγωγή OLED panels κατέχοντας μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμια παραγωγής. Παρόλα αυτά προηγούμενες φήμες ήθελαν την Apple να δίνει ένα μέρος της παραγγελίας στην LG Display.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons