Η Samsung προγραμματίζει τη διάθεση refurbished smartphones

by George Polyzos • On 22-08-2016 • AT 2:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Mobile_lifestyle_65

Η Samsung φέρεται να προγραμματίζει, από τον επόμενο χρόνο, ένα πρόγραμμα διάθεσης refurbished high-end συσκευών smartphone.

Τις προθέσεις της Samsung αποκάλυψε το Reuters με σχετικό δημοσίευμά του, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες προσώπου «με άμεση γνώση του θέματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συσκευές θα προέλθουν από συσκευές που επιστρέφουν στη Samsung στα πλαίσια προγραμμάτων αναβάθμισης στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κορέας. Ακολούθως θα εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα «αναβάθμισης» των συσκευών πριν αυτές διατεθούν και πάλι στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές.

Άγνωστο παραμένει πόσο φθηνότερα θα διατίθενται οι refurbished συσκευές ή σε ποιες χώρες θα εφαρμοστούν σχετικά προγράμματα.

Η Samsung ελπίζει, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθήσει στη διατήρηση των δυνάμεων της εταιρείας στον κλάδο των smartphones, ύστερα από μία μακρά περίοδο δυσκολιών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung εμφάνισε μόλις το περασμένο τρίμηνο τα καλύτερα οικονομικά της αποτελέσματα της τελευταίας διετίας.

Το Reuters θεωρεί ότι η πώληση refurbished smartphones θα βοηθήσει τη Samsung να αυξήσει τις πωλήσεις της σε αγορές όπως της Ινδίας, συμπαρασύροντας έτσι και τις παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Verge, με την μέση τιμή πώλησης ενός smartphone στην Ινδία να βρίσκεται στα 70 δολάρια, ακόμη και με σημαντική έκπτωση λίγοι είναι οι Ινδοί που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Αντίθετα, πιο ελκυστική δείχνει η αγορά της Κίνας, όπου η Samsung αντιμετωπίζει ανταγωνιστές που προσφέρουν high-end συσκευές σε χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον, στις δυτικές αγορές (ΗΠΑ, Ευρώπη) υπάρχει σημαντική μερίδα του καταναλωτικού κοινού που θα έδειχναν έντονο ενδιαφέρον να αποκτήσουν μία high-end συσκευή σε πιο προσιτή τιμή.

«Η Samsung δε σχολιάζει φήμες ή υποθέσεις» ήταν η επίσημη αντίδραση της κορεατικής εταιρείας στο δημοσίευμα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons