Η Samsung προβλέπει κέρδη ρεκόρ για το β’ τρίμηνο του 2017

by George Polyzos • On 07-07-2017 • AT 11:16 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Samsung θεωρεί βέβαιο ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 θα είναι το καλύτερο, από άποψη οικονομικών αποτελεσμάτων, στην ιστορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε η ίδια η εταιρεία, για τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου, αναμένονται κέρδη ύψους 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (14 τρισ. Won) ενώ τα συνολικά έσοδα αναμένεται να κινηθούν στο επίπεδο των 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκριτικά, μέχρι σήμερα καλύτερο τρίμηνο για την κορεατική εταιρεία ήταν το γ’ του 2013 όταν είχε καταγράψει κέρδη 10, 16 τρισ. Won, δηλαδή περίπου 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια (σε σημερινή ισοτιμία). Ήταν η περίοδος εισόδου στην αγορά του Galaxy S4. Σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι τα έσοδα αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 18% ενώ τα κέρδη θα είναι αυξημένα κατά 72%.

Τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Ιουλίου. Η Samsung είχε καταγράψει ήδη θετικά οικονομικά αποτελέσματα και κατά τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, με την κύρια ώθηση να δίνεται από τους τομείς κατασκευής οθονών και άλλων εξαρτημάτων (chips, μνήμες κλπ.). Ωστόσο, φαίνεται ότι η θετική πορεία της σειράς Galaxy S8 οδήγησε σε ακόμη θετικότερα οικονομικά στοιχεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons