Η Samsung παρουσιάζει την πλατφόρμα ARTIK για το IoT

by George Polyzos • On 13-05-2015 • AT 2:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

IoT-600x400

Η Samsung λανσάρισε τη νέα σειρά chipsets με την ονομασία ARTIK, με τεχνολογία δανεισμένη από τον χώρο των smartphones, φιλοδοξώντας να δώσουν onlineδυνατότητες στις οικιακές συσκευές.

Το μικρότερο chipset από τα τρία της σειράς ARTIK, και το μικρότερο IoT module σύμφωνα με τη Samsung, είναι το ARTIK 1. Λόγω μεγέθους το ARTIK 1 διαθέτει χώρο μόνο για το Bluetooth χαμηλής ενέργειας, έναν αισθητήρα εννέα αξόνων και τον επεξεργαστή του.

Επόμενο στη σειρά είναι το ARTIK 5, ελαφρώς μεγαλύτερο, το οποίο ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHz, μνήμη RAMκαι αποθηκευτικό χώρο flash. Με το ARTIK 5 η Samsungστοχεύει στα home hubs, σε high-end wearables και σε «έξυπνα» drones.

Samsung-ARTIK

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το ARTIK 10, το οποίο ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή ικανό να αποδίδει εικόνα 1080p και ήχο 5 καναλιών. Επιπλέον, διαθέτει WiFi, Bluetooth χαμηλής ενέργειας, ZigBee, μνήμη RAMμεγέθους 2GB και αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 16GB. Με το ARTIK 10 η κορεατική εταιρεία στοχεύει στους home servers, στους media servers και στον βιομηχανικό εξοπλισμό.

Το κάθε ένα από τα τρία μέλη της οικογένειας ARTIK διαθέτει ενσωματωμένο στοιχείο ασφάλειας και λογισμικό που περιλαμβάνει ένα σύστημα ανίχνευσης ανωμαλιών που βασίζεται σε τεχνικές μηχανικής μάθησης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το ARTIK Challenge, μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενθάρρυνση ανάπτυξης καινοτόμων χρήσεων της πλατφόρμας ARTIK σε συνθήκες πραγματικής χρήσης.

Επίσης, η σειρά chipsets ARTIK θα χρησιμοποιεί το SmartThings Open Cloud, το οποίο υπόσχεται σε οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο Internetνα μπορεί να επικοινωνεί με άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Samsungμπαίνει στον κόπο να λανσάρει επεξεργαστές για το Internet of Things η απάντηση έρχεται αβίαστα μέσα από τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών. Η Gartner προβλέπει ότι οι δικτυωμένες συσκευές θα είναι 26 δισεκατομμύρια το 2020, έναντι μόλις 900 εκατομμυρίων το 2009. Επιπλέον, η IDC προβλέπει ότι η αγορά του IoTθα φτάσει σε αξία τα 3,04 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons