Η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones

by George Polyzos • On 21-04-2016 • AT 2:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

blackberryz10-lifestyle

Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κατασκευαστών smartphones διατηρώντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και για το α’ τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της εταιρείας αναλύσεων TrendForce η κορεατική εταιρεία πούλησε κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους 81 εκατομμύρια smartphones κερδίζοντας έτσι ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 27,8%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς της Samsung ήταν αυξημένο κατά 5,7% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2015 και κατά 2,5% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2015.

Η Apple, το αμερικανικό αντίπαλο δέος, πούλησε περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές, κερδίζοντας για το α’ τρίμηνο του έτους μερίδιο αγοράς 14,4%. Στην κατάταξη ακολούθησαν οι Huawei (9,3%), Lenovo (5,8%), Xiaomi (5,5%) και LG (5,1%).

Αν και η διαφορά μεριδίων ανάμεσα στις Apple και Samsung είχε πέσει μόλις στο 1,2% κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους εντούτοις η διαφορά εκτοξεύθηκε εκ νέου σε ποσοστό άνω του 13% κατά το α’ τρίμηνο του 2016. Αναλυτές της TrendForce θεωρούν ότι αιτία είναι η πολύ καλή απόδοση των Galaxy S7 και S7 edge που ανακοίνωσε η Samsung τον Φεβρουάριο, παρά το συνολικό «φρενάρισμα» της αγοράς.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sammobile η Samsung κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια Galaxy S7 κατά τον τελευταίο μήνα.

Σε ότι αφορά στην Apple οι εκτιμήσεις της TrendForce θέλουν το iPhone SE να λειτουργεί θετικά σε μια περίοδο όπου η εταιρεία δεν θα παρουσιάσει άλλες νέες συσκευές. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η υψηλή τιμή του 4ιντσου iPhone θα λειτουργήσει σαν τροχοπέδη ειδικά στην κινεζική αγορά με τον έντονο, εγχώριο ανταγωνισμό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons