Η Samsung λανσάρει το Connect Auto, το έξυπνο κέντρο του αυτοκινήτου

by George Polyzos • On 25-02-2016 • AT 4:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

bmw-autonomy

Η Samsung ανακοίνωσε τη λύση Samsung Connect Auto για το δικτυωμένο αυτοκίνητο, που έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει το έξυπνο κέντρο του αυτοκινήτου.

Η λύση Samsung Connect Auto συνδέεται απευθείας στο OBD II port κάτω από το τιμόνι και χρησιμοποιεί ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά, συμπεριλαμβάνοντας την αύξηση της απόδοσης των καυσίμων.

Παράλληλα παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi για να μπορούν οι επιβάτες να είναι online εν κινήσει. Η «ραχοκοκαλιά» της λύσης Samsung Connect Auto είναι η προστασία του KNOX, η πλατφόρμα της εταιρείας για την ασφάλεια των δεδομένων σε mobile συσκευές και το λειτουργικό σύστημα Tizen για δια-λειτουργικότητα.

Η λύση Samsung Connect Auto παρέχει σχεδόν σε ολόκληρη την αγορά μία προσιτή λύση για το δικτυωμένο αυτοκίνητο, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει την εμπειρία εντός και εκτός του αυτοκινήτου.

Samsung-Connect-Auto_02

Οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα Tizen και το Samsung Software Development Kit (SDK) για να εξελίξουν περαιτέρω επιπρόσθετες υπηρεσίες. Επιπλέον, η Samsung ενθαρρύνει την ασφαλή οδική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας γεω-περίφραξη (geo-fencing) και αλγορίθμους αξιολόγησης του οδηγού.

Σε περίπτωση ατυχήματος, θα ενημερωθούν οι επαφές του οδηγού με ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και οι υπηρεσίες βοήθειας ατυχήματος. Επίσης, η εφαρμογή «Find My Car» βοηθάει στον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες LTE και GPS.

Ιδιαίτερο σημείο αναφορά είναι η ανάλυση της απόδοσης των καυσίμων που βοηθάει τους οδηγούς να καταναλώσουν λιγότερο καύσιμο μέσω της χρήσης προσωποποιημένων αλγορίθμων, που αναλύουν πόσα μίλια έχουν ταξιδέψει, πόσο χρόνο έχουν καταναλώσει στο δρόμο και την τιμή ανά λίτρο.

Επιπλέον, ένας εικονικός μηχανικός ελέγχει το status του αυτοκινήτου, από το επίπεδο του διαγνωστικού ελέγχου έως προτεινόμενες υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, που προσφέρονται από ένα εξειδικευμένο δίκτυο. Αυτό βοηθάει στην άμεση ειδοποίηση για την επίδοση, καθώς επίσης και στη μείωση του κόστους επισκευών.

Samsung-Connect-Auto_01

Οι οδηγοί μπορούν να αξιοποιήσουν επίσης τη λειτουργία «Ασφάλεια βάσει χρήσης» (Usage-Based Insurance/UBI), εφόσον επιλέξουν να μοιράζονται τα δεδομένα του αυτοκινήτου, λαμβάνοντας ασφαλιστικές προσφορές.

Για όσους επαγγελματίες βρίσκονται συχνά στο δρόμο, βάσει των στοιχείων απόδοσης του αυτοκινήτου σχετικά με το ταξίδι δημιουργείται αυτόματα σε μορφή email ένα αρχείο που βοηθάει τους χρήστες να ελέγχουν τα έξοδα, καθώς ταξιδεύουν για δουλειά, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότητα του mobility της επιχείρησης.

Η Samsung παράλληλα δημιουργεί ένα οικοσύστημα συνεργατών, που αποτελείται από μεταφορείς, ασφαλιστικές εταιρείες, οδική βοήθεια και δίκτυα συντήρησης. Η λύση Samsung Connect Auto θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ με την AT&T να είναι ο πρώτο πάροχος στις ΗΠΑ για ασύρματη σύνδεση της λύσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons