Η Samsung ίσως τελικά διαθέσει «ανακαινισμένα» Galaxy Note 7

by George Polyzos • On 16-11-2016 • AT 3:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

samsung-galaxy-note7-bleu-011

«Η Samsung δεν έχει λάβει ακόμα την τελική της απόφαση, αλλά είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει την πώληση refurbished συσκευών Galaxy Note 7, μέσα στο επόμενο έτος».

Αυτή είναι η δήλωση ανώνυμης πηγής που φιλοξενείται σε κορεατικά μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Samsung θα ξανά-διαθέσει στην αγορά τις συσκευές Galaxy Note 7, από το 2017 και έπειτα, αυτή τη φορά με την ταμπέλα του refurbished προϊόντος.

Η εν λόγω ανώνυμη πηγή, που προέρχεται από το βιομηχανικό κατεστημένο της Κορέας, εκτιμά ότι με την κίνησή της αυτή η Samsung θα στοχεύσει κυρίως τις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως την Ινδία και το Βιετνάμ.

Προς το παρόν η εταιρεία διερευνά τα αίτια που προκαλούν τις εκρήξεις και αναφλέξεις των μπαταριών του Note 7, χωρίς να υπάρχει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας. Παράλληλα, σε μία λίγο «παλιομοδίτικη» κίνηση η Samsung προχώρησε στη δημοσίευση ολοσέλιδης δημόσιας απολογίας μέσω των αμερικανικών έντυπων εκδόσεων των Wall Street Journal, New York Times, Washington Post.

Αν και το σενάριο διάθεσης ανακατασκευασμένων Galaxy Note 7 ακούγεται λίγο παράδοξο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ήταν προβληματικές όλες οι συσκευές που διατέθηκαν. Το ουσιαστικό πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μετά τα πρώτα περιστατικά η εταιρεία δεν μπορούσε να προσδιορίσει την αιτία των εκρήξεων και δεν είχε αντίδοτο, γεγονός που την οδήγησε τελικά στην ανάκληση του συνόλου των Note 7 που είχαν διατεθεί στις αγορές.

Προφανώς τα refurbished Note 7 θα έχει νόημα να κυκλοφορήσουν μόνο αν έχει εντοπιστεί και επιλυθεί το πρόβλημα που προκαλεί τις εκρήξεις των μπαταριών. Επιπλέον, η επιλογή διάθεσης σε «αναπτυσσόμενες αγορές» δίνει και μία αίσθηση ότι η Samsung ξεφορτώνεται τις συσκευές και προσπαθεί να κερδίσει και κάτι από αυτό.

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι επίσημο και ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί ποτέ με δεδομένη τη ζημιά που έχει προκληθεί έως τώρα από τα «εκρηκτικά» Galaxy Note 7.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons