Η Samsung ετοιμάζει smartwatch με Android Wear

by George Polyzos • On 23-06-2014 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Gear-2-Gear-2-Neo

Η κορεατική Samsung φέρεται να ετοιμάζει την παρουσίαση ενός smartwatch το οποίο θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android Wear της Google, που σχεδιάστηκε ειδικά για wearable συσκευές.

Σύμφωνα με το CNET η παρουσίαση πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια του Google I/O, του συνεδρίου για developers που ξεκινά στις 25 Ιουνίου, στο Σαν Φρανσίσκο. Οι πηγές, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, υποστηρίζουν ότι το νέο smartwatch θα μοιάζει εξωτερικά με τη νέα σειρά Gear, που παρουσίασε νωρίτερα μέσα στο 2014 η Samsung.

Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ο hardware εξοπλισμός του, μιας και η κορεατική εταιρεία φέρεται να ετοίμαζε δύο εναλλακτικές προτάσεις: η μία με δικό της επεξεργαστή και η άλλη με επεξεργαστή προερχόμενο από την Qualcomm.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πρώτο smartwatch της Samsung, το Galaxy Gear, χρησιμοποιούσε το λειτουργικό σύστημα Android της Google, ενώ η επόμενη γενιά του Gear και το Gear 2 Neo χρησιμοποιούν το λειτουργικό Tizen που ανέπτυξε η ίδια η Samsung. Ενδεχομένως μία επιστροφή στο λογισμικό της Google να σημαίνει και μία ανανέωση των δεσμεύσεων ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Η Samsung παραμένει «δεμένη» στο Android αφού όλα τα κορυφαία smartphones και tablets της εταιρείας χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Google, παρά το πρώτο smartphone με λειτουργικό Tizen που θα κάνει την εμφάνισή του εμπορικά, αρχικά, μόνο στη ρωσική αγορά.  Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το 40% των συσκευών Android που παραδόθηκαν το 2013, προέρχονταν από τη Samsung.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο Google I/O, στο οποίο θα παρευρεθούν πάνω από 6.000 developers, αναμένεται να παρουσιάσουν ανάλογες wearable συσκευές τόσο η LG Electronics όσο και η Motorola.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons