Η Samsung ετοιμάζει μεγάλη επένδυση λόγω… iPhone 8

by George Polyzos • On 03-04-2017 • AT 12:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Πριν από λίγες ημέρες η Samsung ανακοίνωσε τις νέες της ναυαρχίδες Galaxy S8 και Galaxy S8+ ενώ ετοιμάζεται για την εμπορική διάθεση των συσκευών ώστε να αποδειχθεί και στην πράξη ότι έχει αφήσει πίσω της τον εφιάλτη του Note 7.

Ωστόσο, τα στελέχη της κορεατικής εταιρείας έχουν έναν ακόμη λόγο για να χαμογελούν. Ίσως φανεί παράξενο, αλλά τα χαμόγελα έρχονται γιατί η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της iPhone με οθόνη τεχνολογίας OLED.

Όπως αποκαλύπτει η κορεατική οικονομική εφημερίδα The Investor, η Samsung Display πρόκειται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στο σχέδιό της για επέκταση της παραγωγής οθονών OLED. Ούτε λίγο ούτε πολύ το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα επενδύσει το ποσό των 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο για φέτος, για να επιτευχθούν τα σχέδιά της.

Η απόφαση της Apple να στραφεί στις OLED οθόνες, τις οποίες θα προμηθεύει βέβαια η Samsung, ήταν η κίνηση που ενεργοποίησε τα επενδυτικά σχέδια της Samsung Display. Δημοσιεύματα μάλιστα θέλουν την Apple από το 2018 να εφοδιάζει το σύνολο των συσκευών της με οθόνες OLED.

Πέρα από την κάλυψη των αναγκών της Apple, τα στελέχη της Samsung θεωρούν ότι το σύνολο της αγοράς θα στραφεί σταδιακά προς την τεχνολογία OLED, άρα η εταιρεία θα πρέπει να είναι έτοιμη να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung καλύπτει αυτή τη στιγμή το 95% της αγοράς OLED οθονών για φορητές συσκευές και αυτός είναι ο λόγος που επιλέχθηκε από την Apple για την προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών. Πέρα από την Apple, προς τις OLED οθόνες φαίνεται ότι στρέφονται και οι κινέζοι κατασκευαστές ενώ και η ίδια η Samsung χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο 70% των συσκευών της, προφανώς όχι μόνο στα high-end μοντέλα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι Apple και Samsung έχουν υπογράψει δύο συμβόλαια για την κατασκευή και προμήθεια 160 εκατομμυρίων OLED panels. Μάλιστα, το ένα εκ των συμβολαίων προβλέπει την καταβολή από την Apple του ποσού των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 60 εκατομμυρίων OLED οθονών. Ίσως αυτό να εξηγεί και το ύψος της επένδυσης στο οποίο προχωρά η Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons