Η Samsung επεκτείνεται στον χώρο του αυτοκινήτου με την εξαγορά της Harman

by George Polyzos • On 14-11-2016 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

connected-cars

Η Samsung ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων δολαρίων της Harman International Industries, σηματοδοτώντας την είσοδό της στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων στο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το Reuters πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά, εκτός κορεατικών συνόρων, που έχει πραγματοποιήσει η Samsung. Η Harman εδρεύει στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών και δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηχοσυστημάτων και λύσεων διασύνδεσης για αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, παράγει συστήματα infotainment, τηλεματικής, υπηρεσίες ασφαλείας και ασφάλειας διασύνδεσης σε κατασκευαστές όπως οι BMW, Toyota και Volkswagen. Συστήματά της βρίσκονται σε πάνω από 30 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η Harman θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν αυτόνομη θυγατρική της Samsung, ενώ και η διοίκηση της εταιρείας θα διατηρηθεί. Η Harman απασχολεί 30.000 εργαζόμενους. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει την απόκτηση από τη Samsung κάθε μετοχής της Harman έναντι 112 δολαρίων, 28% πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την περασμένη Παρασκευή.

Η Samsung είχε δημιουργήσει πέρυσι ειδική ομάδα που θα ασχολούνταν με την αξιολόγηση μίας πιθανής δραστηριοποίησης στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων για το αυτοκίνητο. Φέτος, επενδύθηκαν 450 εκατομμύρια δολάρια στην κινεζική BYD, που κατασκευάζει οχήματα και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Παράλληλα, υπήρξαν συνομιλίες με την Fiat Chrysler για πιθανή εξαγορά ή συνεργασία με τη θυγατρική της Magneti Marelli, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η εξαγορά της Harman από τη Samsung υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2017.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons