Η Samsung δοκίμασε σε δικά της εργαστήρια τις μπαταρίες του Note 7

by George Polyzos • On 17-10-2016 • AT 3:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Galaxy-Note-7-Colors02

Νέες πληροφορίες συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού, εκ μέρους της Samsung, κρίσιμων θεμάτων πριν την κυκλοφορία του Note 7.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Samsung είχε προτιμήσει την δοκιμή των επίμαχων μπαταριών του Galaxy Note 7 σε δικά της εργαστήρια, αντί να χρησιμοποιήσει εργαστήρια ανεξάρτητων φορέων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές smartphones (περιλαμβανομένης της Apple) χρησιμοποιούν συνήθως ένα από τα 28 εργαστήρια που έχουν πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα CTIA των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές γίνονται για να εξασφαλιστεί ότι τα προς παραγωγή προϊόντα πληρούν συγκεκριμένους όρους, όπως αυτοί καθορίζονται από το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Οι δοκιμές των μπαταριών γίνονται τόσο εκτός όσο και εντός των συσκευών. Η διαδικασία επικεντρώνει στον τρόπο αντίδρασης της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Επιπλέον, οι μπαταρίες υπόκεινται σε δοκιμές υψηλών θερμοκρασιών που εξομοιώνουν πρακτικά τους καλοκαιρινούς μήνες και την πιθανότητα υπερθέρμανσης.

Το δημοσίευμα εμμέσως επιβεβαιώνεται και από τη Samsung αφού εκπρόσωπος της εταιρείας είχε υποστηρίξει ότι οι «εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα στο Galaxy Note 7, είτε στις αρχικές είτε στις συσκευές αντικατάστασης». Βέβαια, όπως αναφέρει η Wall Street Journal αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίφαση με την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου όπου αναγνωριζόταν ότι υπάρχει «πρόβλημα» με τη μπαταρία του Note 7.

Οι μπαταρίες προέρχονταν από διάφορους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η SDI, θυγατρική της Samsung. Αρχικά, είχε δοθεί η εντύπωση ότι το πρόβλημα το είχαν οι μπαταρίες προέλευσης SDI, αλλά όπως αποδείχθηκε οι συσκευές συνέχισαν να εκρήγνυνται ακόμη και με τις νέες μπαταρίες.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι και η Motorola (τμήμα της Lenovo πλέον) χρησιμοποιεί δικά της εργαστήρια για τη δοκιμή μπαταριών, αλλά όταν οι συσκευές πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τότε επιλέγεται και ένα εγκεκριμένο εργαστήριο ώστε να καλύπτονται οι τεχνικές απαιτήσεις της CTIA. Σύμφωνα με το Engadget η LG Electronics χρησιμοποιεί εργαστήρια εκτός Κορέας, ενώ η κινεζική Huawei χρησιμοποιεί τόσο δικά της όσο και εγκεκριμένα εξωτερικά εργαστήρια.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά τη δεύτερη ανάκληση του Note η Samsung έχει ανακοινώσει ότι αποφάσισε σημαντικές αλλαγές στον τομέα της «εξασφάλισης της ποιότητας» των προϊόντων της. Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει τη διερεύνηση του τι πήγε στραβά με τις μπαταρίες του Note 7.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons