Η Samsung αυξάνει τις πωλήσεις smartphones

by George Polyzos • On 30-04-2015 • AT 12:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung-Galaxy

Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οποία σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις smartphones αλλά μείωση στις πωλήσεις συσκευών tablets.

Πιο αναλυτικά, η Samsung εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 5,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε συνολικά έσοδα ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι λειτουργικών κερδών 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Δηλαδή προκύπτει μία μείωση των κερδών της τάξης του 30%.

Ωστόσο, στα θετικά σημεία περιλαμβάνεται η αύξηση των πωλήσεων στον τομέα των smartphones, ενώ η αγορά των tablets και των απλών κινητών τηλεφώνων είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Συνολικά, η εταιρεία παρέδωσε κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου 99 εκατομμύρια συσκευές, εκ των οποίων το 80% αφορούσε συσκευές smartphones, με τα έσοδα από τον συγκεκριμένο κλάδο να είναι στα 24,1 δισ. δολάρια (μειωμένα σε σχέση με πέρυσι) αλλά με λειτουργικά κέρδη 2,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία η αύξηση στις πωλήσεις των smartphones οφείλεται στο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για τη σειρά συσκευών Galaxy A. Η τάση ανάπτυξης στα smartphones αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το β’ τρίμηνο του έτους οπότε και θα ενσωματωθούν περισσότερες αγορές διάθεσης για τις ναυαρχίδες Galaxy S6 και S6 edge. Η Samsung ωστόσο δεν ανακοίνωσε πόσες συσκευές S6 έχει πουλήσει από το αρχικό λανσάρισμά τους, αν και προσδοκά ότι αυτές θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις του Galaxy S5.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι πωλήσεις συσκευών tablets και απλών κινητών τηλεφώνων. Από τις ανακοινώσεις της Samsung απουσιάζουν παντελώς οι αναφορές στα smartwatches της εταιρείας και γενικότερα για την τοποθέτησή της στην αγορά των wearables.

Ο τομέας ημιαγωγών εμφάνισε ετήσια αύξηση κερδών 81%, στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το τμήμα οθονών συνεισέφερε κέρδη ύψους 0,48 δισ. δολαρίων, μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο κλάδος παραγωγής μνημών της Samsung είχε αύξηση εσόδων κατά 2% χάρη στις μνήμες DDR4, ενώ ο κλάδος των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών εμφάνισε απώλειες 0,13 δισ. δολαρίων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons