Η Samsung αναθεωρεί τις προβλέψεις για έσοδα-κέρδη λόγω του Note 7

by George Polyzos • On 12-10-2016 • AT 4:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Touchwiz-UX

Η Samsung προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για τα έσοδα και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, μετά και την δεύτερη ανάκληση του Galaxy Note 7 και την οριστική παύση της παραγωγής του.

Η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα λειτουργικά κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αρχικών προβλέψεων για έσοδα ύψους 7 δισ. δολαρίων, στις αρχές του μήνα. Αντίστοιχα, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο θα κυμανθούν στα 41,7 δισεκατομμύρια δολάρια από 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις δείχνουν μία μείωση της τάξης του 29,63% στα λειτουργικά κέρδη, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 και μείωση 36,12% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, το δεύτερο του 2016. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι αντίκτυπος θα υπάρξει και στα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, αλλά όχι στην έκταση που θα συμβεί στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Στον απόηχο δύο ανακλήσεων η Samsung είδε από τις αρχές της εβδομάδας την μετοχή της να πέφτει κατά 10%. Το «κενό» στα ράφια που δημιουργεί η απόσυρση του Note 7 φιλοδοξούν πλέον να εκμεταλλευθούν οι υπόλοιποι κατασκευαστές που έχουν λανσάρει ή ανακοινώσει ναυαρχίδες αυτήν την περίοδο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons