Η Samsung αναμένει αύξηση κερδών λόγω των Galaxy S7 και S7 edge

by George Polyzos • On 08-04-2016 • AT 12:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy S7 & S7 edge presentation (3)

Η Samsung αναμένει αύξηση των κερδών της κατά το α’ τρίμηνο του 2016, σε ποσοστό έως και 10%, λόγω των σημαντικά ισχυρότερων του αναμενομένου εμπορικών επιδόσεων των Galaxy S7 και S7 edge.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία προβλέπει ότι τα λειτουργικά κέρδη της θα ανέλθουν για το α’ τρίμηνο του 2016 στο ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του Απριλίου και αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για επίτευξη ετήσιας αύξησης της τάξης του 10%.

Οι δύο νέες ναυαρχίδες της εταιρείας ανακοινώθηκαν επίσημα στις αρχές Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι ήταν εμπορικά διαθέσιμες για πολύ περιορισμένο διάστημα του α’ τριμήνου του έτους. Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για τις δύο συσκευές την περίοδο των προ-παραγγελιών φαίνεται ότι δίνει στη Samsung την ώθηση που χρειαζόταν.

Η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει παραδώσει 10 εκατομμύρια συσκευές Galaxy S7 σε μεταπωλητές κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το ποσοστό των S7 edge που περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο αριθμό. Σε κάθε περίπτωση αναλυτές θεωρούν ότι ένας αριθμός περί τα επτά εκατομμύρια Galaxy S7 πρέπει να έχουν πουληθεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας οι πωλήσεις του α’ τριμήνου θα ανέλθουν στο ποσό των 42,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 3,9% σε σχέση με τις πωλήσεις ύψους 40,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν επιτευχθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία της Samsung είχε μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια παρά τη θετική πορεία των ναυαρχίδων που λάνσαρε κάθε χρόνο. Από τις κύριες αιτίες θεωρείται η ραγδαία άνοδος του κινέζικου παράγοντα κυρίως στις κατηγορίες των low και mid-range συσκευών, αλλά και ο έντονος ανταγωνισμός με την Apple τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικό είναι ότι η Κίνα, δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τη Samsung πίσω από τις ΗΠΑ, ουσιαστικά έχει «χαθεί» λόγω της κυριαρχίας των τοπικών κατασκευαστών. Εκτίμηση της Samsung είναι ότι η εταιρεία θα καταφέρει να επιστρέψει δυναμικά στην κινεζική αγορά εντός του έτους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons