Η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή του Snapdragon 820 στα 14nm

by Nikos Kaimakamis • On 14-01-2016 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

qualcomm-snapdragon-820

H Samsung θα αναλάβει την κατασκευή του Qualcomm Snapdragon 820, βασιζόμενη στην αρχιτεκτονική των 14 nm. 

H Samsung θέλει να γίνει ο πρωτοπόρος κατασκευαστής επεξεργαστών στη διαδικασία 14 nm Low-Power Plus, στη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας 14 nm FinFET. Το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της διαδικασίας κατασκευής System on Chip ήταν ο Exynos 7 Octa processor, ο οποίος είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει τόσο στον Exynos 8 Octa όσο και στον Qualcomm Snapdragon 820 να αποκτήσουν καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 15%. Η Samsung δεν έδωσε στη δημοσιότητα ποια θα είναι τα ιδιαίτερα οφέλη από την κατασκευή του Snapdragon 820, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο επεξεργαστής αυτός θα βρει τη θέση του στα επερχόμενα νέα Galaxy Smartphones και φυσικά στη ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας.

Ο Qualcomm Snapdragon παρουσιάστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και αναμένεται να ξεκινήσει να βρίσκει τη θέση του σε διάφορα high end smartphones που θα παρουσιαστούν από διάφορους κατασκευαστές. Εκτός από την καλύτερη αυτονομία της μπαταρίας, μερικά από τα άλλα πλεονεκτήματά του είναι τα καλύτερα γραφικά και το πολύ πιο γρήγορο modem.

Είναι ένα ενδιαφέρον deal αυτό για την Samsung, η οποία έχει δει τις πωλήσεις των smartphones της να πέφτουν και σύμφωνα με τους αναλυτές επιδιώκει να βρει νέους τρόπους για να αυξήσει την κερδοφορία της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons