Η Razer εξαγοράζει τη Nextbit και μπαίνει στον κόσμο των smartphones

by George Polyzos • On 31-01-2017 • AT 2:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Razer ανακοίνωσε την εξαγορά της Nextbit, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα, εντός του ευρύτερου πλαισίου της πατρικής εταιρείας.

Η Nextbit έκανε τα πρώτα της βήματα όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους πρώην στελέχη της HTC και της Google για να δημιουργήσουν το Robin, ένα smartphone που βρήκε χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Kickstarter. Το Nextbit Robin ήταν μία φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «cloud phone» αφού με την αγορά του ο καταναλωτής έπαιρνε και 100GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Το Nextbit Robin και τα αξεσουάρ του δεν είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμα, αλλά η εταιρεία θα καλύπτει τις υπάρχουσες εγγυήσεις για έξι επιπλέον μήνες ενώ έχει υποσχεθεί αναβαθμίσεις λογισμικού και ασφαλείας έως και τον Φεβρουάριο του 2018.

Μετά την εξαγορά της από την Razer, η Nextbit θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητο τμήμα, άγνωστο όμως παραμένει αν θα συνεχίσει στον τομέα των smartphones, στον τομέα του cloud ή σε κάτι εντελώς νέο. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια η Razer έχει αποκτήσει εταιρείες όπως η Ouya (είχε δημιουργήσει μία gaming κονσόλα με χρηματοδότηση μέσω Kickstarter) αλλά και πιο πρόσφατα η THX.

Από την πλευρά της Razer, ο διευθύνων σύμβουλος Min-Liang Tan δήλωσε ότι «με το ταλέντο που φέρνει η Nextbit, ανυπομονούμε να επεκταθούμε σε νέες περιοχές ενδιαφέροντος». Μέχρι σήμερα η Razer επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην παραγωγή gaming αξεσουάρ αλλά και υπολογιστών, πάντα προσανατολισμένων στην gaming κοινότητα.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons