Η Rakuten Viber εξαγόρασε την Chatter Commerce

by George Polyzos • On 29-07-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

Η Rakuten Viber ανακοίνωσε την εξαγορά της Chatter Commerce, της start up εταιρείας που δημιούργησε το ShopChat, το πρώτο πληκτρολόγιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών συσκευών.

Με αυτή την επένδυση το Viber προσφέρει στους χρήστες του μια νέα κοινωνική εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντάς τους να βρίσκουν και να μοιράζονται τα προϊόντα και τα brands που τους ενδιαφέρουν, και να ανταλλάσσουν απόψεις για αυτά απευθείας μέσα στις συνομιλίες τους.

Η εξαγορά είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης τετράμηνης περιόδου λανσαρίσματος του Instant Shopping του Viber στην αγορά των ΗΠΑ. Από την έναρξη της υπηρεσίας, τον Μάρτιο του 2017, υπολογίζεται ότι το 30% των χρηστών του Viber στις Η.Π.Α. έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το νέο εργαλείο. Η Rakuten Inc., ο ιαπωνικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου και μητρική εταιρεία της Rakuten Viber είχε επενδύσει στη Chatter Commerce κατά τον πρώτο γύρο της χρηματοδότησής της.

Αναγνωρίζοντας ότι τα ψώνια είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, η Rakuten Viber πραγματοποιεί τολμηρά βήματα προς την επανεξέταση του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω φορητών συσκευών δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ψωνίζουν απευθείας μέσα από τα παράθυρα των συνολικών με τις επαφές τους. Το Instant Shopping έφερε στους χρήστες του Viber μια νέα εμπειρία αγορών μέσω chat, που τους επιτρέπει να ψωνίζουν online, παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως εάν πήγαιναν μαζί για ψώνια σε φυσικά καταστήματα. Με το Instant Shopping οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν και να μοιράζονται προϊόντα, να συζητούν για αυτά ή ακόμη και να επικοινωνούν απευθείας με τα αγαπημένα τους brands.

Οι επτά μηχανικοί της Chatter Commerce που έχουν τη βάση τους στο Σαν Φρανσίσκο θα ενταχθούν στην ομάδα της Rakuten Viber. Ο Zephrin Lasker, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Chatter Commerce, θα αναλάβει καθήκοντα ως Global Head of E-commerce της Rakuten Viber. Από αυτή τη θέση, ο Lasker θα κατευθύνει την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας για το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω φορητών συσκευών, εστιάζοντας στην επέκταση σε νέες αγορές και στη διερεύνηση νέων τεχνολογιών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία των χρηστών στο Viber.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons