Η Qualcomm καταθέτει αγωγή εναντίον των συνεργατών της Apple

by George Polyzos • On 18-05-2017 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Qualcomm κατέθεσε αγωγή την περασμένη Τετάρτη εναντίον των εταιρειών που κατασκευάζουν συσκευές iPhone και iPad, για λογαριασμό της Apple.

Η αγωγή κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια και έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την απόφαση της Apple να σταματήσει τις πληρωμές για δικαιώματα χρήσης ευρεσιτεχνιών σχετικά με τεχνολογίες που αφορούν την πρόσβαση και σύνδεση των συσκευών σε ασύρματα δίκτυα.

Για την ακρίβεια, η Apple δεν έχει απευθείας συμφωνία με την Qualcomm για την πληρωμή των εν λόγω δικαιωμάτων χρήσης. Ωστόσο, πληρώνει τα δικαιώματα στις εταιρείες που αναλαμβάνουν κατασκευαστικό έργο για λογαριασμό της (όπως π.χ. η Foxconn) και στη συνέχεια αυτές οι εταιρείες πληρώνουν την Qualcomm. Έτσι, ουσιαστικά η Apple σταμάτησε να πληρώνει δικαιώματα στους κατασκευαστές της άρα και αυτοί με τη σειρά τους σταμάτησαν να πληρώνουν την Qualcomm.

«Οι συμφωνίες δικαιωμάτων χρήσης με τους κατασκευαστές της Apple παραμένουν σε ισχύ και είναι δεσμευτικές» δήλωσε σχετικά ο Don Rosenberg, γενικός σύμβουλος της Qualcomm για να συμπληρώσει ότι «οι κατασκευαστές θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και η Apple θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις επιθετικές παρεμβάσεις της»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν η Apple κατέθεσε αγωγή εναντίον της Qualcomm (σε αμερικανικό δικαστήριο) υποστηρίζοντας ότι η τελευταία δεν τηρεί ίδιους όρους χρήσης ανάμεσα στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της. Επιπλέον, η Apple στην αγωγή της ζητούσε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δικαιωμάτων χρήσης προς την Qualcomm.

Από την πλευρά της η Qualcomm υποστηρίζει ότι κανένα σύγχρονο smartphone δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί χωρίς να στηρίζεται σε μια σειρά από θεμελιώδεις τεχνολογίες που έχει η ίδια αναπτύξει.

Σε ότι αφορά στο τελευταίο επεισόδιο της δικαστικής διαμάχης η Apple υποστηρίζει ότι η Qualcomm «αρνείται να διαπραγματευτεί δίκαιους όρους» και ότι αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει δικαιώματα χρήσης μέχρι η Δικαιοσύνη να ορίσει τα ποσά που θα πρέπει να αποδώσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons