Η Qualcomm και η LG συνεργάζονται στην ανάπτυξη του Snapdragon 845

by George Polyzos • On 30-05-2017 • AT 11:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η LG Electronics θα συνεργαστεί με την Qualcomm στην ανάπτυξη του SoC επόμενης γενιάς της δεύτερης, με την υποθετική ονομασία Snapdragon 845, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη μελλοντική ναυαρχίδα LG G7.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Korean Herald, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου. Το μελλοντικό SoC Snapdragon 845 αναμένεται να κατασκευαστεί με βάση την αρχιτεκτονική των 7nm και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι έως και 30% ισχυρότερο σε σχέση με το σημερινό, κορυφαίο, Snapdragon 835.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Snapdragon 835 είναι το SoC της ναυαρχίδας της Samsung, Galaxy S8, ενώ αντίθετα λόγω της ειδικής σχέσης μεταξύ Samsung και Qualcomm στην ανάπτυξη του επεξεργαστή και την επακόλουθη δέσμευση σημαντικού μέρους της παραγωγής του η LG Electronics «υποχρεώθηκε» να επιλέξει το προγενέστερο Snapdragon 821 για τη δική της ναυαρχίδα, LG G6.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η LG Electronics εάν εμπλακεί στην ανάπτυξη του μελλοντικού Snapdragon 845 θα κάνει ουσιαστικά ένα βήμα επιδιώκοντας την καινοτομία και τις επιδόσεις σε σχέση με τη «σταθερότητα», την οποία επεδίωκε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η επιλογή ενός κορυφαίων επιδόσεων chipset είναι επιβεβλημένη για την LG Electronics εάν αναλογιστούμε τις λύσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που θα πρέπει να υποστηρίζει η μελλοντική της ναυαρχίδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα υπήρξε ανάλογο δημοσίευμα σχετικά με τη συνεργασία της Qualcomm και με τη Samsung, πάντα για την ανάπτυξη του μελλοντικού Snapdragon 845.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons