Η Oracle σε διεθνή εκστρατεία ενίσχυσης κοριτσιών και γυναικών

by George Polyzos • On 18-06-2016 • AT 11:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

woman cell phone

Η Oracle στηρίζει την πρωτοβουλία “Let Girls Learn” της κυβέρνησης των ΗΠΑ που στοχεύει στο να βοηθήσει έφηβες ανά τον κόσμο να μπουν στο σχολείο και να παραμείνουν.

Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τη δέσμευση της Oracle να υποστηρίξει με 200 εκατομμύρια δολάρια την εκπαίδευση στην Επιστήμη των Υπολογιστών (CS) για όλους, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιπρόσθετη επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την Oracle για την ένταξη κοριτσιών ανά τον κόσμο σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα αντικείμενα των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM).

Με τη δέσμευσή της για απευθείας χρηματοδότηση και υποστήριξη σε είδος, η εταιρεία στηρίζει την πρωτοβουλία “Let Girls Learn” της κυβέρνησης των ΗΠΑ που στοχεύει στο να βοηθήσει έφηβες ανά τον κόσμο να μπουν στο σχολείο και να παραμείνουν.

Η Oracle θα οργανώσει περισσότερες από 65 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότερα από 55.000 νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μέσα από το δίκτυο προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των Oracle Academy, Oracle Education Foundation, Oracle Giving and Volunteers, Oracle Women’s Leadership (OWL) και Oracle Diversity and Inclusion.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις με θέμα την πληροφορική, φεστιβάλ κώδικα, εργαστήρια και συνέδρια σχεδιασμένα να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν τις έφηβες ώστε να αναπτύξουν καινοτόμο σκέψη, ικανότητες δημιουργικής σχεδίασης και πρωτοποριακή επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, η Oracle σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσπάθειες στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών (CS) στην Αίγυπτο με μια πρόσθετη επένδυση ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε εκπαιδευτικούς πόρους και υπηρεσίες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η δέσμευση αποτελεί μέρος μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας της Αιγύπτου, του αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και του Oracle Academy, του φιλανθρωπικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Oracle που στηρίζει πάνω από 2,6 εκατομμύρια σπουδαστές σε 106 χώρες.

Η συνεργασία θα υποστηρίξει την εκπαίδευση στην πληροφορική σε εννέα νέα σχολεία STEM σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός οικοτροφείου αποκλειστικά για κορίτσια, το οποίο θα δέχεται έως και το 10% των καλύτερων μαθητριών από όλα τα κυβερνεία, φτάνοντας τα 150 κορίτσια κάθε χρόνο και παρέχοντας τριετή εκπαίδευση με πληρωμένα δίδακτρα για κάθε κορίτσι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons