Η Nokia σχεδιάζει την επιστροφή της στην αγορά των smartphones

by George Polyzos • On 20-04-2015 • AT 3:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia-N9

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia από τη Microsoft η φινλανδική εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Recode όπου, σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες, η Nokia σχεδιάζει να επανέλθει στην αγορά των smartphones εντός του επόμενου χρόνου.

Στο δημοσίευμα δεν ξεκαθαρίζεται το χρονοδιάγραμμα της «επιστροφής» της Nokia, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι και το δ’ τρίμηνο του 2016 η εταιρεία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το brand«Nokia» σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. Προφανώς, αυτός ο περιορισμός δεν αφορούσε την ταμπλέτα N1 με λειτουργικό σύστημα Android που λανσάρισαν πρόσφατα οι Φιλανδοί.

Προς το παρόν η Microsoft έχει επιλέξει τη σταδιακή απεμπλοκή από το brand«Nokia» τουλάχιστον σε ότι αφορά τις Lumia συσκευές (δηλαδή τα smartphones), διατηρώντας το μόνο για τα απλά κινητά τηλέφωνα. Υπεύθυνος για τη δημιουργία των νέων smartphones της εταιρείας θα είναι ο κλάδος Nokia Technologies, δηλαδή η ερευνητική ομάδα που σχεδίασε και το Nokia N1.

Στο δημοσίευμα του Recode θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Nokia θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με το λανσάρισμα του N1: θα επιτρέψει σε έναν συνεργάτη να κατασκευάσει τις συσκευές και η ίδια απλά θα δώσει το δικό της brand στο τελικό προϊόν.

Αν ακολουθηθεί πιστά το σχέδιο ανάπτυξης του N1 τότε η Nokia θα εκχωρήσει επίσης και τη διανομή και την πώληση των συσκευών σε τρίτα μέρη. Φυσικά, οι μελλοντικές συσκευές θα διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, εκπληρώνοντας έτσι τη «φαντασίωση» των πάλαι ποτέ φανατικά πιστών καταναλωτών της Nokia.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για ένα δεύτερο, εξίσου φιλόδοξο, σχέδιο της Nokia, το οποίο θα σχετίζεται με τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι φυσικά και η στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της Nokia να επανέλθει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Λίγες μόλις ημέρες πριν η Nokia ανακοίνωσε την πρόθεση εξαγοράς της Alcatel-Lucent έναντι ποσού άνω των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ περίπου το ίδιο διάστημα κυκλοφόρησαν και φήμες σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να πουλήσει το τμήμα των χαρτών Here.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons