Η Nokia επιστρέφει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας

by George Polyzos • On 18-05-2016 • AT 2:48 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia-N9

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Microsoft γνωστοποίησε ότι πουλά το τμήμα απλών κινητών τηλεφώνων (τα γνωστά σε όλους Nokia) έναντι του ποσού των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αγοραστής του brand Nokia και όλων των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων είναι μία νέα εταιρεία που θα αποτελείται από την FIH Mobile, θυγατρική της Foxconn Technology Group, και την φινλανδική HMD Global, Oy.

Η νέα εταιρική οντότητα με την ονομασία HMD Global θα αποκτήσει μαζί με το brand Nokia και όλο το σχετικό λογισμικό και τις υπηρεσίες, το δίκτυο υποστήριξης, τα συμβόλαια πελατών και όλες τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες υποστήριξης. Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι στη Φινλανδία και επικεφαλής θα είναι ο Arto Nummela, παλαιό στέλεχος της Nokia που είχε μετακινηθεί στη Microsoft.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η FIH Mobile θα αποκτήσει και την Microsoft Mobile Vietnam, δηλαδή την κατασκευαστική μονάδα της εταιρείας με έδρα το Ανόι του Βιετνάμ. Με τη οριστικοποίηση της συμφωνίας, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2016, περίπου 4.500 εργαζόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν είτε στην FIH Mobile είτε στην HMD Global, Oy.

Η συνεργασία ανάμεσα στη Nokia και στη Foxconn έχει παρελθόν αφού η δεύτερη είχε αναλάβει την κατασκευή του N1, του tablet της φινλανδικής εταιρείας. Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο παίκτη στην αγορά που θα συνδυάζει τις σχεδιαστικές ικανότητες της Nokia και τις κατασκευαστικές δυνατότητες της Foxconn, προσφέροντας smartphones και tablets με λειτουργικό Android.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, θα συνεχίσει να αναπτύσσει το Windows 10 Mobile και ανάλογα θα υποστηρίζει συσκευές Lumia αλλά και συσκευές άλλων κατασκευαστών όπως οι Acer, Alcatel, HP, Trinity και VAIO. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για κατασκευή νέων συσκευών Lumia με το λειτουργικό Windows. Ενδέχεται να πρόκειται για μία έμμεση αναφορά στην μελλοντική έλευση του Surface Phone

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft απέκτησε το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia σχεδόν πριν από τρία χρόνια καταβάλλοντας το ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος εκείνης της συμφωνίας ήταν και η απορρόφηση 32.000 υπαλλήλων της Nokia από τη Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ποτε ξανα Nokia… ποτε ξανα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons