Η Nokia εξετάζει την πώληση του Here Maps

by George Polyzos • On 14-04-2015 • AT 11:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Here-iOS-1

Ένα χρόνο μετά την πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στη Microsoft, η Nokia φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του τμήματος χαρτών της εταιρείας που αναπτύσσει την εφαρμογή Here Maps.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η φινλανδική εταιρεία θα επιδιώξει την πώληση του εν λόγω τμήματος θέλοντας στη συνέχεια να επικεντρωθεί στον τομέα των ασύρματων δικτύων.

Μάλιστα, το Bloomberg υποστηρίζει ότι η Nokia βρίσκεται ήδη σε επαφή με πιθανούς αγοραστές, στους οποίους περιλαμβάνονται η Uber και ένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Γερμανίας (προφανώς ένας εκ των BMW, Mercedes-Benz ή Volkswagen).

Η σημερινή αξία του τμήματος χαρτών της Nokia υπολογίζεται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Nokia είχε δαπανήσει το 2008 το ποσό των 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Navteq, την οποία χρησιμοποίησε για να «κτίσει» τις δικές της εφαρμογές πλοήγησης.

Το Here Maps έρχεται σήμερα προ-εγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές Lumia της Microsoft, ενώ παράλληλα υπάρχει έκδοση για λειτουργικά συστήματα Android και iOS. Ειδικότερα για την έκδοση Android του Here Maps, η εφαρμογή έχει γίνει download από 2,5 εκατομμύρια χρήστες.

Παράλληλα, η Nokia παρέχει δεδομένα χαρτογράφησης και πλοήγησης σε εταιρείες όπως η Amazon και η Yahoo, αλλά και σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την κάλυψη των αναγκών πλοήγησης των οχημάτων τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons