Η Nokia διαψεύδει την επάνοδό της στην αγορά smartphones

by George Polyzos • On 27-04-2015 • AT 11:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia-HQ

Με επίσημη ανακοίνωσή της, χθες Κυριακή, η Nokia Technologies γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο επανόδου της στην αγορά κατασκευής και διάθεσης smartphones.

Με τον τρόπο αυτό η φινλανδική εταιρεία απάντησε στα πρόσφατα δημοσιεύματα που την ήθελαν να επανέρχεται δυναμικά στον τομέα που την κατέστησε μία παγκόσμια βιομηχανική υπερδύναμη.

Στην ανακοίνωσή της η Nokia αναφέρεται στα «πρόσφατα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει φορητές καταναλωτικές συσκευές μέσω εγκαταστάσεων έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκονται στην Κίνα».

«Αυτές οι αναφορές είναι ψευδείς και περιλαμβάνουν σχόλια τα οποία ανακριβώς αποδόθηκαν σε στέλεχος της Nokia Networks», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Nokia ουσιαστικά αποχώρησε από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, περίπου ένα χρόνο πριν, όταν το τμήμα φορητών συσκευών πουλήθηκε στην αμερικανική Microsoft, έναντι συνολικού τιμήματος 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία έδινε παράλληλα στη Microsoft το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το brand «Nokia» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Nokia Technologies ήταν ένας από τους τρεις κλάδους της Nokia ο οποίος δεν μεταβιβάστηκε στη Microsoft και είναι πλέον υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Μετά την εξαγορά από τη Microsoft, τα εναπομείναντα τμήματα της Nokia δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και την παραγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στη δημιουργία τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υποδομών και βεβαίως το τμήμα χαρτογράφησης Here.

Στις αρχές του μήνα η Nokia ανακοίνωσε την ολοκλήρωση απορρόφησης της γαλλικών συμφερόντων Alcatel-Lucent, έναντι τιμήματος 15,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Nokia υπήρξε «υπερδύναμη» στον χώρο των κινητών τηλεφώνων κατά τη δεκαετία του 2000 με μερίδια αγοράς που παραμένουν απλησίαστα για το σύνολο των σημερινών κατασκευαστών. Ωστόσο, η αδυναμία γρήγορης και ουσιαστικής μετάβασης στις «έξυπνες» συσκευές με οθόνες αφής έδωσε το πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό που αντιπροσώπευαν η Apple με τη Samsung. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος για τη Nokia με αποτέλεσμα οι καταναλωτές της να διαρρεύσουν προς άλλους κατασκευαστές και η ίδια ποτέ να μην ανακτήσει τις δυνάμεις της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons