Η Nokia δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε πώληση του Here

by George Polyzos • On 26-05-2015 • AT 3:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

nokia_here_maps

Η εφαρμογή πλοήγησης Here φέρεται να έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών όπως είναι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο η Nokia δείχνει διστακτική να προχωρήσει στην πώληση.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό European Communications ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Rajeev Suri, δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα σίγουρος εάν τελικά θα πρέπει η εταιρεία να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος χαρτών και πλοήγησης Here.

Στην ίδια συνέντευξη ο Suri αποκάλυψε ότι η Nokia έχει γίνει αποδέκτης «σημαντικού ενδιαφέροντος» για το Here. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για ώριμη σκέψη του θέματος, ενώ πρόσθεσε ότι «ενδέχεται και να μην πουλήσουμε εάν δεν έχουμε λάβει το σωστό αντίτιμο».

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή το Here, σαν υπηρεσία ή σαν λογισμικό, πωλείται ή διατίθεται μέσω ειδικής άδειας χρήσης σε σειρά κατασκευαστών αυτοκινήτων, εταιρείες πλοήγησης όπως η Garmin και εταιρείες όπως η Oracle και η Amazon. Παράλληλα η υπηρεσία χαρτών περιλαμβάνει 196 χώρες και προσφέρει ζωντανή πληροφόρηση για την κίνηση στους δρόμους σε 41 χώρες.

Για το α’ τρίμηνο του 2015 η μονάδα Here της Nokia ανακοίνωσε πωλήσεις αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014, οι οποίες έφτασαν το ποσό των 261 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η σχετική τεχνολογία έχει λάβει άδεια για εγκατάσταση σε 3,6 νέα οχήματα, έως τις 31 Μαρτίου, δηλαδή εμφάνισε ετήσια αύξηση 29%. Ακόμη, τα μικτά κέρδη ανήλθαν, για την ίδια περίοδο, στα 194 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 21%.

Στις αρχές Μαΐου η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι η Uber είχε καταθέσει προσφορά ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Here από τη Nokia. Παράλληλα, προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει μία κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αποτελούμενη από τις BMW, Audi και Mercedes-Benz, αλλά και η κινεζική Baidu.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons