Η Nikon λανσάρει το νέο κορυφαίο μοντέλο DSLR D5

by George Polyzos • On 07-01-2016 • AT 3:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

D5_ambience_4

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας D5, της φωτογραφικής μηχανής DSLR με φορμά FX που χαρίζει στους λάτρεις της φωτογραφίας πρόσβαση σε μοναδική ισχύ και ακρίβεια.

Η D5 ενσωματώνει σύστημα αυτόματης εστίασης νέας γενιάς με 153 σημεία εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά ευρύτερη κάλυψη και 99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type). Η ευαισθησία αυτόματης εστίασης μέχρι και τα -4 EV (ISO 100, 20 ºC/68 ºF) εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Είναι εύκολο να εντοπιστούν τα θέματα που βρίσκονται περιφερειακά, ενώ η κατακόρυφη λήψη βελτιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη στην εφαρμογή αισθητήρων σταυροειδούς διάταξης (cross-type) γύρω από τα άκρα της περιοχής εστίασης. Χάρη στη νέα μονάδα AF ASIC, η λειτουργία AF επωφελείται συνεχώς από τη μέγιστη υπολογιστική ισχύ της φωτογραφικής μηχανής.

D5_24_70VR_front

Ο εντελώς νέος αισθητήρας CMOS 20,8 Megapixel με φορμά FX και ο αισθητήρας μέτρησης RGB 180K pixel αποδίδουν εντυπωσιακή ακρίβεια στην αναγνώριση θεμάτων και τις λεπτομέρειες της εικόνας. Οι διαβαθμίσεις τόνων είναι πλουσιότερες και πιο ακριβείς, ενώ ο νέος μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας EXPEED 5 εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα εικόνας στο σύνολο του τυπικού εύρους ISO.

Η νέα Nikon D5 χαρακτηρίζεται επίσης από την ισχύ και την ακρίβεια. Πραγματοποιήστε λήψεις σε ταχύτητες έως και 12 fps σε λειτουργία παρακολούθησης AE/AF ή σε ταχύτητα έως 14 fps σε λειτουργία λήψης με τον καθρέφτη πάνω. Η παρακολούθηση AF και η ορατότητα από το σκόπευτρο έχουν βελτιωθεί σε εξαιρετικό βαθμό για τις λήψεις γρήγορης και απρόβλεπτης δράσης.

Διαθέτει ακόμη προσωρινή εσωτερική μνήμη υψηλής απόδοσης που επιτρέπει την αποτύπωση 200 φωτογραφιών πλήρους μεγέθους NEF (RAW) ή μεγάλες φωτογραφίες JPEG σε μία ριπή υψηλής ταχύτητας, ικανή να καλύψει έναν ολόκληρο τελικό αγώνα δρόμου 100 m χωρίς να πάρετε το δάχτυλό σας από το κουμπί λήψης.

Cloudy Tromsø Sunset

Σε επίπεδο ευαισθησίας εκμεταλλευθείτε στο έπακρο το εύρος ISO 100 έως 102400, με δυνατότητα επέκτασης σε ισοδύναμο με ISO 3280000 στη λειτουργία Hi 5. Επιπλέον, η κάμερα είναι σε θέση να τραβήξει βίντεο 4K (3.840 x 2.160 pixel) σε 30p/25p/24p με εγγενές κροπάρισμα κάθε pixel, αποδίδοντας τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Τέλος, η D5 μπορεί να επιταχύνει τις ροές εργασιών σας χάρη στις δύο νέες υποδοχές κάρτας XQD και τη νέα θύρα USB 3.0 για την ταχύτατη μεταφορά μεγάλων όγκων δεδομένων, έως τέσσερις φορές ταχύτερη ασύρματη σύνδεση και δύο φορές πιο γρήγορη σύνδεση Ethernet.

[Δ.Τ. Nikon-Δαμκαλίδης]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons