Η Nikon λανσάρει νέο φακό με μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερο βάρος

by George Polyzos • On 05-11-2016 • AT 10:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

nikon-afs_70_200_2-8e_ambienceresized

Η Nikon χαρίζει στον τηλεφακό zoom με φορμά FX που προτιμούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερο βάρος και περισσότερη ευελιξία από ποτέ.

Σχεδιασμένος για να υπερέχει, ο νέος AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR δίνει το προβάδισμα στους φωτογράφους που εργάζονται με τις γρήγορες DSLR της Nikon. Η βελτιωμένη παρακολούθηση AF και ο έλεγχος έκθεσης, καθώς και η λειτουργία VR SPORT συνδυάζονται για να εξασφαλίζουν εκπληκτική απόδοση στις λήψεις ριπής.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η απόδοση αυτού του φακού από άκρη σε άκρη έχει βελτιωθεί και έχει μειωθεί η απώλεια φωτός. Η πλησιέστερη δυνατή απόσταση εστίασης είναι πλέον μόλις 1,1 m και ο μέγιστος λόγος αναπαραγωγής έχει αυξηθεί από το 0,11x στο 0,21x. Στο κυρίως σώμα του φακού υπάρχουν κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης λειτουργιών, εξασφαλίζοντας ομαλότερη λειτουργία, ενώ παράλληλα έχουν αντιστραφεί οι θέσεις του zoom και του δακτυλίου εστίασης για πιο ισορροπημένο χειρισμό.

Με κυρίως σώμα κατασκευασμένο από ένα νέο κράμα μαγνησίου και με τα στοιχεία HRI και φθορίου που περιλαμβάνει, ο φακός είναι ελαφρύτερος από ποτέ αλλά η κατασκευή του παραμένει το ίδιο στιβαρή.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών

Βελτιωμένη απόσβεση κραδασμών (VR) και ακρίβεια στην επικοινωνία φακού και φωτογραφικής μηχανής

Η τελευταία τεχνολογία VR της Nikon παρέχει τη δυνατότητα λήψεων με ταχύτητες κλείστρου έως και 4 στοπ χαμηλότερες χωρίς VR και ενεργοποιείται αμέσως μόλις πατηθεί το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση. Η λειτουργία SPORT VR προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα από το σκόπευτρο κατά τις λήψεις εξαιρετικά γρήγορης δράσης. Η βελτιωμένη παρακολούθηση AF δίνει στους φωτογράφους τη δυνατότητα να αποκρίνονται γρήγορα και με ακρίβεια στις αλλαγές της αυτόματης εστίασης. Ο μηχανισμός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος χαρίζει εξαιρετικά σταθερό έλεγχο ΑΕ ακόμη και κατά τις ριπές υψηλής ταχύτητας.

nikon-afs_70_200_2-8e_fl_ed_1

Μοναδική απόδοση: οπτική ακρίβεια έως και το άκρο του κάδρου

Η εντελώς νέα οπτική κατασκευή εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση από άκρο σε άκρο. Η νέα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει έξι γυάλινα στοιχεία ED, ένα στοιχείο φακού από φθορίτη και ένα στοιχείο υψηλού δείκτη διάθλασης (HRI). Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα η περίθλαση των χρωμάτων, η χρωματική εκτροπή και οι παραμορφώσεις μειώνονται στο σύνολο του εύρους zoom.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons