Η NASA επισκέπτεται τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη

by George Polyzos • On 14-04-2017 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

O φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovαtion Center διοργανώνει τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA Space Apps Challenge Greece 2017.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη: από 22 έως 23 Απριλίου 2017 στη Λάρισα, στο Κτήριο Ιατρικής Σχολής, Πλατεία Ταχυδρομείου και από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στην Θεσσαλονίκη, στο κτήριο LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Επίσης τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του προγράμματος Europe Direct, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια αυτά, κατασκευάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού όπου στην 16η τελετή απονομής Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο της κατηγορίας ψηφιακών εφαρμογών στην Βe Loved Web Design Χάρη Τσιβόπουλο, για το project NASA Space Apps Challenge Greece 2017, του οργανισμού Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους καλώντας τους να δώσουν ζωή στην φαντασία τους, να εμπνευστούν και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη όπως:
1. Εμείς και η Γη
2. Μπλε πλανήτες – υγρό στοιχείο
3. Φυσικές καταστροφές
4. Ερευνώντας τα οικολογικά συστήματα
5. Γενική δημιουργικότητα πλανήτης Γή

Κατηγορίες
https://2017.spaceappschallenge.org/blog/sneak-peak-space-apps-2017-challenge-categories

Βοηθητικά εργαλεία
https://www.intelligencecircles.com/

Με τη λήξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά παρακολούθησης, ενώ οι 3 πρώτοι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού θα κερδίσουν αντίστοιχα βραβεία. Οι ιδέες θα προωθηθούν στο σύστημα αξιολόγησης της NASA και θα κριθούνε σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι επικρατέστερες εξελίσσονται μελλοντικά ως εταιρείες και προϊόντα.

Δηλώστε συμμετοχή στην επίσημη πλατφόρμα της κάθε πόλης

Λάρισα
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/larisa/
www.spaceapps.gr

Θεσσαλονίκη
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/spaceappsthessaloniki/
https://nasaspaceapps.com/thessaloniki/

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό στο παρακάτω link.
https://2017.spaceappschallenge.org/blog/sneak-peak-space-apps-2017-challenge-categories

ή επικοινωνήστε μέσω e-mail
Λάρισα: info@spaceapps.gr
Θεσσαλονίκη: spaceappschallengethessaloniki@gmail.com

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons