Η μπαταρία του Note 7 είχε το πρόβλημα – Επίσημο πόρισμα στις 23 Ιανουαρίου

by George Polyzos • On 16-01-2017 • AT 1:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία των εκρήξεων στις συσκευές Galaxy Note 7 ήταν πρόβλημα στην μπαταρία και όχι σε άλλο υλικό hardware ή πρόβλημα λογισμικού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα του Reuters, βασισμένο σε πληροφορίες που προέρχονται από πρόσωπο «με γνώση του θέματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Φυσικά, οι πληροφορίες αυτές δεν αποτελούν επίσημη θέση της εταιρείας και για αυτό το δημοσίευμα παραπέμπει στις 23 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα της Samsung.

Μαζί με το πόρισμα για τα αίτια των εκρήξεων σε συσκευές Note 7 θα δοθούν στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθήσει η κορεατική εταιρεία ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Κίνηση που γίνεται, προφανώς, ενόψει και της ανακοίνωσης της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S8.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τα πρώτα κρούσματα εκρήξεων σε συσκευές Note 7 η Samsung προχώρησε στην ανάκληση περίπου 2,5 εκατομμυρίων συσκευών, οι οποίες είχαν προλάβει να διατεθούν μέχρι τότε, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος αλλά και για να περιοριστεί η ζημιά. Αρχικά το φταίξιμο έπεσε στη θυγατρική Samsung SDI, η οποία είχε κατασκευάσει μέρος των μπαταριών, ενώ «αθωωνόταν» η ATL, δεύτερη προμηθεύτρια μπαταριών.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι συσκευές αντικατάστασης γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για πλήρη ανάκληση των Galaxy Note 7 και στον τερματισμό της παραγωγής. Στα αρχικά στάδια των ερευνών αποδείχθηκε ότι η Samsung δεν μπορούσε να εντοπίσει τα αίτια του προβλήματος. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε νέο κύκλο υποθέσεων ότι το πρόβλημα εντοπιζόταν σε προβληματικά τμήματα του hardware ή σε προβλήματα λογισμικού.

Μάλιστα, μία από αυτές τις νέες θεωρίες υποστήριζε ότι το λάθος ήταν εξαρχής της Samsung γιατί προσπάθησε να «στριμώξει» μία τόσο μεγάλη μπαταρία σε ένα τόσο λεπτό σώμα, όπως αυτό του Galaxy Note 7. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το Reuters, η Samsung τελικά κατάφερε να «αντιγράψει» τις συνθήκες των εκρήξεων σε περιβάλλον εργαστηρίου και να αποδείξει ότι τελικά δεν ήταν πρόβλημα hardware ή software.

Βέβαια, είναι λίγο περίεργο να φταίει αποκλειστικά η μπαταρία από τη στιγμή που υπήρχαν δύο διαφορετικοί προμηθευτές του συγκεκριμένου υλικού. Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος είναι πλέον κοντά και σύντομα θα αποδειχθεί αν το περιεχόμενό του θα ικανοποιήσει κυβερνητικές υπηρεσίες, ελεγκτικούς οργανισμούς, επενδυτές και φυσικά το καταναλωτικό κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons