Η μπαταρία του Galaxy S8 ενδέχεται να προέλθει από ιαπωνική εταιρεία

by George Polyzos • On 03-02-2017 • AT 12:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την μπαταρία του Note 7, η Samsung φέρεται έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγή των παραδοσιακών προμηθευτών της σε μπαταρίες, για την επόμενη ναυαρχίδα της, Galaxy S8.

Όπως αναφέρει η κορεατική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Han Kyung, η Samsung μετά και το πόρισμα που ρίχνει επίσημα το φταίξιμο στις μπαταρίες για τις εκρήξεις σε συσκευές Note 7, αλλάζει προμηθευτή μπαταριών και στρέφεται προς μία ιαπωνική εταιρεία.

Η επιλογή νέου προμηθευτή αποτελεί ένα βασικό βήμα για την κορεατική εταιρεία ώστε να αποφύγει προβλήματα με τη σωστή λειτουργία του επερχόμενου Galaxy S8, αντίστοιχα με αυτά που δημιούργησαν οι μπαταρίες του Note 7. Το δεύτερο βήμα, όπως έχει ξεκαθαρίσει η ίδια η εταιρεία, σχετίζεται με την αλλαγή των διαδικασιών ελέγχου και δοκιμών των μπαταριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασικός υποψήφιος προμηθευτής μπαταριών είναι η ιαπωνική Murata Manufacturing Company. Η εν λόγω εταιρεία είχε προχωρήσει πέρυσι στην εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας της Sony, η οποία ήταν αρμόδια για την κατασκευή μπαταριών. Επιπλέον, άλλα δημοσιεύματα θέλουν την Murata να έχει κληθεί από τις αμερικανικές Αρχές (US Consumer Product Safety Commission) να αναλάβει τον έλεγχο των ελαττωματικών μπαταριών του Note 7, συγκεκριμένα της παρτίδας που προερχόταν από την Samsung SDI.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πόρισμα της Samsung κατέληγε στο συμπέρασμα ότι προβλήματα αντιμετώπιζαν τόσο οι μπαταρίες που προέρχονταν από την θυγατρική της Samsung SDI όσο και από την κινεζική ATL. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Han Kyung η Samsung SDI θα συνεχίσει παρόλα αυτά να προσφέρει τις υπηρεσίες της με την ιαπωνική Murata σε ρόλο δευτερεύοντα προμηθευτή. Η παραγωγή ανάμεσα στις Samsung SDI και Murata θα «μοιραστεί» με μία σχέση 8:2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα υπήρξε η φημολογία ότι η Samsung επρόκειτο να στραφεί για την κάλυψη των αναγκών της στο τμήμα μπαταριών της LG Electronics, αν και νεότερες πληροφορίες απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons