Η Motorola δείχνει να εγκαταλείπει τον τομέα των smartwatches

by George Polyzos • On 02-12-2016 • AT 12:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Moto-360-Android-Wear

Η θυγατρική της Lenovo επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο smartwatch φέτος ούτε και στις αρχές του 2017 οπότε και υπολογίζεται να κάνει την εμφάνισή της η νέα wearable πλατφόρμα της Google, το Android Wear 2.0.

Ο Shakil Barkat, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων της Moto, μιλώντας στην ιστοσελίδα Verge ανέφερε ότι η εταιρεία «δεν βλέπει να υπάρχει σημαντική ώθηση στη συγκεκριμένη αγορά, ώστε να φέρουμε ένα νέο smartwatch αυτή την περίοδο». Ωστόσο, δεν απέκλεισε την επάνοδο στην αγορά των «έξυπνων» ρολογιών όταν οι σχετικές τεχνολογίες εξελιχθούν στο μέλλον.

«Τα wearables δεν έχουν την απήχηση ώστε να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τέτοιες συσκευές και την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο Barkat υπονοώντας ότι smartwatches και άλλες wearable συσκευές δεν θα βρίσκονται στο ετήσιο roadmap συσκευών της εταιρείας.

Αναφερόμενος συνολικά στις προοπτικές της αγοράς ο Shakil Barkat ξεκαθάρισε ότι «πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες καρπού έχουν ακόμα αξία και πρέπει να εντοπίσουμε τα σημεία που ενδιαφέρουν περισσότερο τον καταναλωτή ώστε να προσφέρουμε τα κατάλληλα προϊόντα, σε σχέση με σήμερα». Η Motorola είχε λανσάρει το τελευταίο της Moto 360 το 2015, αντικαθιστώντας το προγενέστερο μοντέλο που είχε εμφανιστεί το 2014.

moto 360 2015

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Verge, η αγορά smartwatches έχει χάσει τη δυναμική που εμφάνιζε μόλις μερικά χρόνια πριν. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και η Google ακύρωσε το λανσάρισμα του νέου της Android Wear 2 το φθινόπωρο που μας πέρασε και το μετέθεσε για τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Συνολικά η αγορά smartwatches επιβραδύνθηκε σημαντικά κατά το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η συγκεκριμένη αγορά θα ανακάμψει όταν οι συσκευές καρπού θα ανεξαρτητοποιηθούν από τα smartphones και όταν θα αρχίσουν να διατίθενται μοντέλα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons