Η Microsoft θα επικεντρωθεί στα Windows Phones από τον επόμενο χρόνο

by George Polyzos • On 01-04-2016 • AT 11:46 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lumia_950_02

Θα μπορούσε να είναι και πρωταπριλιάτικο αστείο, δυστυχώς όμως δεν είναι καθώς η Microsoft δείχνει να μην δίνει προτεραιότητα στα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows.

«Τα Windows Phones δεν θα είναι στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας φέτος», ήταν η δήλωση του επικεφαλής του τομέα των Windows της Microsoft, Terry Myerson, στην ιστοσελίδα Verge, συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία αυτή την περίοδο επικεντρώνει στις δραστηριότητές της σε άλλους τομείς.

«Μας ενδιαφέρει η κατηγορία των μικρών οθονών (εννοώντας τα smartphones), αυτή η κατηγορία θα έλθει μελλοντικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, είναι κομμάτι της οικογένειας των Windows αλλά δεν βρίσκεται στον πυρήνα των τομέων που ελπίζουμε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των developers μέχρι την επόμενη χρονιά» εξήγησε ο Myerson.

Για να συμπληρώσει: «Δεν παραγνωρίζουμε την σημαντικότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών, αλλά για τη Microsoft, τα Windows και τις πλατφόρμες μας είναι ο λάθος τομέας για να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας».

Microsoft-Lumia-650-04

Μέχρι αυτού του σημείου οι δηλώσεις Myerson θα μπορούσαν να θεωρηθούν και αναμενόμενες, ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τα μερίδια αγοράς των Windows και την διείσδυση στην αγορά των φορητών συσκευών ήταν απροσδόκητα ειλικρινής: «Εάν θέλεις να προσεγγίσεις σημαντικό αριθμό χρηστών smartphones, τα Windows Phone δεν είναι ο τρόπος για να το επιτύχεις».

«Όμως αν θέλεις να προσεγγίσεις περισσότερους καταναλωτές μέσω του λειτουργικού Windows, τότε υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή συσκευών από τις 9 έως και τις 30 ίντσες. Εάν πάλι θέλεις να κάνεις νέα και συναρπαστικά πράγματα, τότε το Xbox και το HoloLens είναι οι τομείς που πρέπει να δραστηριοποιηθείς», ανέφερε ολοκληρώνοντας τη σκέψη του το στέλεχος της Microsoft.

Σίγουρα οι παραπάνω δηλώσεις αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι η ισχύς της Microsoft παραμένει η αγορά των προσωπικών υπολογιστών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εταιρεία παραδίδει τα όπλα σε ότι αφορά τα smartphones, αντίθετα με ειλικρινή διάθεση τονίζεται ότι θα πάρουν και αυτά τη σειρά τους σε μία καλύτερη χρονικά συγκυρία.

Άλλωστε κλείνοντας τις δηλώσεις του στο Verge, ο Terry Myerson έκλεισε πονηρά το μάτι σε ότι αφορά το μέλλον των smartphones. «Πρόκειται να κάνουμε μερικά πραγματικά cool πράγματα με τα smartphones, όμως για φέτος τα τηλέφωνα παραμένουν σημαντικό μέλος της οικογένειας απλά δεν αποτελούν την αιχμή του δόρατος», είπε χαρακτηριστικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ε ναι αφού θα επικεντρωθεί πρώτα στους προγραμματιστές για να φτοιάξει το store της!
    Λογικό δεν ειναι;
    Δεν λέει για mobile αλλά τα apps είναι unified, παίζουν παντού.
    Μετά μπορεί να κάνει συσκευές και ότι άλλο θέλει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons