Η Microsoft ετοιμάζει δύο high-end Lumia συσκευές με Windows 10

by George Polyzos • On 05-05-2015 • AT 5:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Microsoft-Cityman

Η Microsoft «επιστρέφει» στην high-end κατηγορία συσκευών με δύο νέα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Windows 10.

Η αποκάλυψη έγινε από το blog «Unleash the Phones», σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία εργάζεται στη δημιουργία μίας νέας ναυαρχίδας με την κωδική ονομασία Cityman, ενώ θα λανσαριστεί και μία ακόμη high-endσυσκευή με την κωδική ονομασία Talkman.

Την ύπαρξη των δύο εν λόγω συσκευών αργότερα επιβεβαίωσε με νέο δημοσίευμα και το «The Verge». Το Cityman θα διαθέτει οθόνη QHD διαγωνίου 5,7 ιντσών και θα εξοπλίζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή προερχόμενο από την Qualcomm (ίσως τον Snapdragon 810). Η συσκευή θα διαθέτει ακόμη μνήμη RAM μεγέθους 3GB και κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel.

Το Cityman θα διαθέτει 32GB εσωτερικής μνήμης σε συνδυασμό με υποδοχή για τοποθέτηση πρόσθετης κάρτας μνήμης microSD και μπαταρία χωρητικότητας 3300 mAh. Επιπλέον, θα υποστηρίζεται η λειτουργία Continuum, που θα «μετατρέπει» ένα smartphone σε PC, με την προσθήκη μίας σειράς πρόσθετων, hardware αξεσουάρ.

Η δεύτερη συσκευή, το Talkman, θα είναι ελαφρώς μικρότερο με οθόνη QHD διαγωνίου 5,2 ιντσών. Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται εξαπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm, μνήμη RAM μεγέθους 3GB, μπαταρία χωρητικότητας 3000 mAh και αισθητήρας κάμερας 20 Megapixel. Επίσης, η εμπρόσθια κάμερα και για τις δύο συσκευές θα είναι ανάλυσης 5 Megapixel, ενώ θα υπάρχει και triple-LED flash.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι δύο κορυφαίες συσκευές της Microsoft θα λανσαριστούν εντός του έτους, σε συνδυασμό με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση για PC των Windows 10 θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015, με την έκδοση για smartphones να ακολουθεί λίγο αργότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons