Η Microsoft Ελλάς στηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης

by George Polyzos • On 09-02-2016 • AT 4:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

kids-with-ipad

Η Microsoft Ελλάς διοργάνωσε, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ειδική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, με βασικό μήνυμα «Αναλαμβάνω Δράση για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον ρόλο του Διαδικτύου ως τόπο απόκτησης γνώσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και βελτίωσης των επαγγελματικών ευκαιριών της νέας γενιάς, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τους κίνδυνους που κρύβει αλλά και τους τρόπους με τους μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετείχαν 130 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από πέντε σχολεία, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο, μέσα από την συμμετοχή τους σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Σε συνέχεια της επιτυχίας της περσινής εκδήλωσης η οποία χρησιμοποίησε μια εικονογραφημένη ιστορία ως «όχημα», με βασικό χαρακτήρα την Hellen Η., σειρά είχε φέτος ένας νέος πρωταγωνιστής του, ο Φίλιππος, 17 ετών, μαθητής που «έπεσε» θύμα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Microsoft_SID_2

Μέσω διαλόγου, ο οποίος άνοιξε με αφορμή την ιστορία του ήρωα της εικονογραφημένης ιστορίας, μαθητές και μαθήτριες, με την παρότρυνση ψυχολόγων του «Χαμόγελο του Παιδιού», εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με την ασφαλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν προσωπικές τους εμπειρίες.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της Microsoft Ελλάς και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους στο διαδίκτυο καθώς και τον σημαντικό ρόλο που παίζει τι διαδίκτυο στην καθημερινότητα μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα, διατηρώντας την ασφάλεια μας και ακολουθώντας απλούς κανόνες διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δική τους εικόνα του πώς θα ήθελαν να λειτουργεί ιδανικά το διαδίκτυο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons