Η Microsoft «εισβάλλει» στο Android μέσω Cyanogen

by George Polyzos • On 17-04-2015 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

cyanogen

Η Cyanogen, η startup εταιρεία που προσφέρει ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για smartphones βασισμένο στο Android της Google, ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με τη Microsoft.

Η εν λόγω ανακοίνωση συνεπάγεται την ενσωμάτωση στις μελλοντικές εκδόσεις του Cyanogen OS εφαρμογών προερχόμενων από τη Microsoft. Πιο αναλυτικά, μεταξύ των εφαρμογών και υπηρεσιών που θα ενσωματωθούν περιλαμβάνονται η μηχανή αναζήτησης Bing, η εφαρμογή επικοινωνίας Skype, η εφαρμογή αποθήκευσης στο cloud OneDrive, το OneNote, το Outlook και το Office.

Στις αρχές του έτους υπήρξε δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Microsoft επρόκειτο να επενδύσει στη Cyanogen το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Επιπλέον, όταν τον Μάρτιο η Cyanogen προσέλκυσε επενδύσεις ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων, η Microsoftδεν ήταν μεταξύ των επενδυτών που ανακοινώθηκαν.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν οι εφαρμογές της Microsoftθα «εκτοπίσουν» τις αντίστοιχες της Google. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι στα σχέδια της Cyanogen είναι η μελλοντική δημιουργία ενός δικού της app store, απορρίπτοντας ολοκληρωτικά το PlayStore της Google.

Από την πλευρά της Microsoft η συνεργασία με τη Cyanogen έχει συγκεκριμένη λογική: αφού δεν μπορεί να προσελκύσει καταναλωτές στη δική της πλατφόρμα (Windows Phone) επιχειρεί να προσφέρει το λογισμικό της σε όσο δυνατό περισσότερες mobileπλατφόρμες. Άλλωστε, ήδη προσφέρει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών της στις «ανταγωνιστικές» πλατφόρμες Android και iOS.

Το Cyanogen OS είναι μία τροποποιημένη έκδοση του Androidη οποία όμως δεν βασίζεται στο Play Store και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google. Το εν λόγω λειτουργικό δείχνει να έχει σημαντικές προοπτικές εξέλιξης σε αγορές όπως της Κίνας, όπου η Google έχει μηδαμινή παρουσία, αλλά και σε αγορές όπου app stores τρίτων μερών θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η συμφωνία Cyanogen-Microsoftέρχεται σε μια στιγμή όπου η Google βρίσκεται υπό πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το λειτουργικό της σύστημα Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons