Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα το Surface Laptop – Επιστροφή στις κλασσικές σχεδιάσεις

by George Polyzos • On 03-05-2017 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Όπως είχε ήδη διαρρεύσει από την προηγούμενη ημέρα, η Microsoft προχώρησε στην παρουσίαση του νέου της μέλους στη σειρά συσκευών Surface, σε ειδικό event που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Το Surface Laptop αποτελεί έναν άμεσο ανταγωνιστή των συσκευών Chromebook (άλλωστε ανακοινώθηκε σε ένα event που επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση) ενώ είναι το πρώτο προϊόν της σειράς που δεν μετατρέπεται σε tablet.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μέλη της οικογένειας, το Surface Laptop είναι ένας κλασσικός φορητός υπολογιστής, χωρίς μηχανισμούς περιστροφής της οθόνης και χωρίς αποσπώμενη οθόνη αν και μπορεί να συνδυαστεί με την Surface Pen. Επιπλέον, το νέο laptop της Microsoft έρχεται και με «νέο» λειτουργικό σύστημα, το απλούστερο Windows 10 S, την απάντηση της εταιρείας στο Chrome OS της Google.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Surface Laptop θα διαθέτει οθόνη 13,5 ιντσών, ανάλυσης 2256 x 1504 PixelSense. Στο εσωτερικό του θα βρίσκονται επεξεργαστές Kaby Lake της Intel ενώ την απόδοση των γραφικών θα αναλαμβάνει το Intel HD 620 (για τα μοντέλα με επεξεργαστή Core i5) ή Iris Plus 640 (για τα μοντέλα με επεξεργαστή Core i7).

Η μνήμη RAM θα βρίσκεται στα 4, 8 και 16 GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι ένας δίσκος τεχνολογίας SSD σε χωρητικότητες 128, 256 και 512 GB. Θα διαθέτει υποδοχές USB-A και MiniDisplay, το βάρος του δεν θα ξεπερνάει το ένα κιλό και 250 γραμμάρια (όπως είχε ήδη διαρρεύσει) ενώ η μπαταρία του θα επαρκεί για 14,5 ώρες αναπαραγωγή βίντεο. Η συσκευή θα υποστηρίζει ήχο Dolby Premium ενώ θα διατίθεται σε τέσσερις χρωματικές εκδόσεις: Cobalt Blue, Burgundy, Platinum και Graphite Gold (μόνο για το μοντέλο με επεξεργαστή Core i5 και 256GB αποθηκευτικό χώρο).

Στο Surface Laptop έχει χρησιμοποιηθεί επένδυση Alcantara, όπως και στο πληκτρολόγιο του Surface Pro 4. Η τιμή εκκίνησης για το Surface Laptop θα είναι τα 999 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες (για τα μοντέλα με επεξεργαστή Core i5) ενώ η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου. Προφανώς η τιμή του εμφανίζεται πολύ πιο προσιτή από το Surface Book ωστόσο είναι αρκετά υψηλότερη από τα ανταγωνιστικά Chromebook.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons