Η μαζική παραγωγή του Apple iPhone 8 ίσως καθυστερήσει κατά δύο μήνες

by George Polyzos • On 26-04-2017 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Εντείνονται οι φήμες και τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα που θέλουν το iPhone 8 (ή iPhone X ή iPhone Edition) να έρχεται στην αγορά στα τέλη του 2017 και όχι το φθινόπωρο, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο η Apple.

Τελευταία προσθήκη στο μωσαϊκό της φημολογίας των τελευταίων ημερών η ανάλυση της KGI Securities, την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα 9to5Mac, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται η παραγωγή του επόμενου iPhone να μην ξεκινήσει πριν από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες φήμες, με υποτιθέμενα προβλήματα περιορισμένης τροφοδοσίας υλικών, ακούγονται σχεδόν κάθε χρόνο για τις συσκευές της Apple, όμως φέτος η κατάσταση δείχνει λίγο διαφορετική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τυπικά η Apple ξεκινάει την μαζική παραγωγή των νέων συσκευών της αρκετούς μήνες πριν από την παρουσίαση των συσκευών. Αν η μαζική παραγωγή φέτος του iPhone 8 δεν ξεκινήσει μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ενδέχεται το εμπορικό λανσάρισμα να τοποθετηθεί ακόμη και στις αρχές του 2018.

Παρόμοιες εκτιμήσεις έχει κάνει πρόσφατα τόσο το Bloomberg όσο και η ιαπωνική ιστοσελίδα Mac Otakara με ένα κοινό σημείο αναφοράς: την πρόβλεψη για καθυστέρηση του λανσαρίσματος της συσκευής.

Οι αναλυτές της KGI Securities θεωρούν αιτία της καθυστέρησης το γεγονός ότι η νέα συσκευή (με οθόνη τεχνολογίας OLED) θα υιοθετεί σημαντικό αριθμό καινοτομιών και προηγμένων υλικών, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα η απαιτούμενη επάρκεια στην τροφοδοσία. Αυτό θα έχει επίσης σαν αποτέλεσμα να υποστούν «περικοπή» και οι προβλέψεις πωλήσεων για το τελευταίο εξάμηνο του 2017, από τις 110 εκατομμύρια συσκευές στα 80-90 εκατομμύρια.

Παράλληλα, η έκθεση της KGI θεωρεί ότι κανονικά, δηλαδή εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα iPhone 7S και iPhone 7S Plus, τα οποία θα ενσωματώνουν απλά μια σειρά βελτιώσεων σε σχέση με την περυσινή σειρά iPhone 7. Το σύνολο των τριών συσκευών (τα δύο μοντέλα αναβάθμισης και το μοντέλο με την OLED οθόνη) θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS 11, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg θα παρουσιαστεί επίσημα εντός του Ιουνίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons