Η Lyft ξεπερνά την Uber, για πρώτη φορά, σε downloads

by George Polyzos • On 08-02-2017 • AT 12:08 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η υπηρεσία Lyft φέρεται να ξεπέρασε για πρώτη φορά σε downloads την πολύ γνωστότερη ανταγωνιστική υπηρεσία Uber, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, βασική αιτία αυτής της μεταστροφής ήταν ένα γεγονός πολιτικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, η Uber εμφανίστηκε σαν υποστηρίκτρια της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών με αποτέλεσμα σαν αντίδραση να δημιουργηθεί η καμπάνια #DeleteUber.

Αυτή ακριβώς η καμπάνια φαίνεται να είχε απτά αποτελέσματα φέρνοντας την Lyft στην πρώτη θέση των downloads για εφαρμογές ride-hailing υπηρεσιών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Autonomous τα καθημερινά downloads της εφαρμογής στην έκδοση iOS υπερδιπλασιάστηκαν σε μία ημέρα συγκριτικά με τον μέσο όρο των προηγούμενων δύο εβδομάδων. Αυτό το στοιχείο συμβαδίζει απόλυτα με προγενέστερες αναφορές που ήθελαν την Lyft να έχει γρήγορη άνοδο στα App Store Rankings, αποτέλεσμα της εκστρατείας που διενεργούνταν μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η εφαρμογή Lyft βρισκόταν στην 39η θέση στις δωρεάν εφαρμογές για το iPhone. Ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας εκτινάχθηκε στην 7η θέση, και την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου κινούνταν στην 4η θέση των δωρεάν εφαρμογών για iPhone, μπροστά από το Instagram, Snapchat, YouTube και Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της η Lyft εμφάνιζε τον εαυτό της ως μία πιο φιλική εναλλακτική λύση στον χώρο των υπηρεσιών ride-hailing. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η εφαρμογή κατέχει το 20% της αγοράς οπότε θα απαιτηθεί πρόσθετη προσπάθεια για να εκθρονίσει την Uber.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν πειράζει είναι καλός και λίγος ακόμα ανταγωνισμός για την Uber

Top

Show Buttons
Hide Buttons