Η LG λανσάρει τη νέα σειρά Super UHD τηλεοράσεων με τεχνολογία Nano Cell

by George Polyzos • On 04-01-2017 • AT 3:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Συνδυάζοντας εξαιρετική απόδοση χρώματος, Active HDR με Dolby Vision και μίνιμαλ σχεδιασμό, οι νέες προτάσεις της LG Electronics για το 2017 θέτουν νέα πρότυπα για τις high end UHD τηλεοράσεις.

Η σειρά τηλεοράσεων τρίτης γενιάς LG Super UHD με τεχνολογία Nano Cell, που θα παρουσιαστεί στη CES 2017 στο Λας Βέγκας, προσφέρει ρεαλιστική προβολή εικόνων, με εξαιρετική λεπτομέρεια και ακρίβεια στα χρώματα, επιτρέποντας παράλληλα ευρύτερη γωνία θέασης. Όλα τα μοντέλα LG Super UHD διαθέτουν Active HDR με Dolby Vision επιτρέποντας πολλαπλές μορφές HDR, προσφέροντας στους χρήστες πρόσβαση στο πλήρες φάσμα υψηλής ποιότητας περιεχομένου HDR. Επιπλέλον, με την τελευταία έκδοση της έξυπνης TV πλατφόρμας webOS της LG, οι ισχυρές δυνατότητες ήχου συνδυάζονται με το λεπτό, υψηλής αισθητικής σχεδιασμό του κάθε μοντέλου τηλεόρασης LG SUPER UHD, καθιστώντας δυνατή την καλύτερη επιλογή του μοντέλου τηλεόρασης ανάλογα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες του καταναλωτή.

Οι οθόνες Nano Cell LCD διαθέτουν ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας ομοιόμορφα σωματίδια μεγέθους περίπου ένα νανόμετρο σε διάμετρο για να δημιουργήσουν χρώματα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ακρίβεια και ευρύτερη γωνία θέασης σε σχέση με άλλες τηλεοράσεις. Ιδανικές για μεγάλες, τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης, οι LG Super UHD τηλεοράσεις με Nano Cell εκπέμπουν χρώματα με συνέπεια σε ευρύτερες γωνίες θέασης με καμία διαφορά χρώματος για τους θεατές που κάθονται ακριβώς μπροστά από την οθόνη και εκείνους που παρακολουθούν από γωνία 60 μοιρών.

Η τεχνολογία Nano Cell επιτυγχάνει τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα από την απορρόφηση του πλεονάσματος του μήκος κύματος του φωτός, ενισχύοντας την καθαρότητα των χρωμάτων που εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτή η δυνατότητα απορρόφησης του φωτός επιτρέπει στις νέες οθόνες LCD της LG να φιλτράρουν διαφορετικά χρώματα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, αποτυπώνοντας κάθε χρώμα ακριβώς όπως προοριζόταν από το αρχικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το πράσινο χρώμα στις συμβατικές τηλεοράσεις μπορεί να “αναμιχθεί” με άλλα χρώματα του μήκος κύματος – όπως το κίτρινο ή το μπλε – προκαλώντας ξεθώριασμα στο χρώμα με κίτρινες ή μπλε αποχρώσεις. Η LG Nano Cell μειώνει δραματικά τις περιπτώσεις αλλοίωσης των χρωμάτων, την αστάθεια της εικόνας και άλλα θέματα υποβάθμισης του χρώματος. Η τεχνολογία Nano Cell μειώνει επίσης στην οθόνη τη λάμψη φωτός για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας της εικόνας, ακόμα και όταν η οθόνη βρίσκεται σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό.

Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων LG Cell SUPER UHD, η Technicolor, η πιο γνωστή εταιρεία για την εικόνα και το χρώμα στο Χόλιγουντ, συνεργάζεται με την LG για να προσφέρει ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση ισάξια με τις καλλιτεχνικές προθέσεις κινηματογραφικών παραγωγών. Οι λάτρεις των ταινιών στο σπίτι θα επωφεληθούν από τα 100 χρόνια εμπειρίας της Technicolor στην ανάπτυξη και εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών χρώματος μέσω του Technicolor Expert Mode, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την πιο ακριβή απόδοση χρωμάτων στις SUPER UHD τηλεοράεις της LG. Η συνεργασία βασίζεται στις ήδη εντυπωσιακές τεχνολογίες αναπαραγωγής χρωμάτων των 4Κ τηλεοράσεων της LG για την προβολή των πιο ζωντανών χρωμάτων η οποία συνάδει με τα υψηλά πρότυπα Technicolor, που υιοθετεί η πλειοψηφία των studios του Hollywood.

Επιπλέον, οι νέες Nano Cell της LG χρησιμοποιούν την αναβαθμισμένη τεχνολογία ULTRA Luminance για πιο φωτεινές καιευκρινείς εικόνες. Η νέα σειρά υποστηρίζει επίσης μεγάλο εύρος HDR formats, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Vision, HDR10 και Hybrid Log Gamma ή HLG. Αυτή η ευελιξία συνδυάζεται με τη νέα λειτουργία HDR Effect που αυξάνει την ποιότητα της εικόνας για SDR περιεχόμενο. Με τη λειτουργία HDR Effect, οι SDR εικόνες επεξεργάζονται καρέ-καρέ για να βελτιωθεί η φωτεινότητα σε συγκεκριμένες περιοχές, να ενισχυθεί η αναλογία αντίθεσης και να προβάλλονται πιο ακριβείς εικόνες.

Με την υποστήριξη BT.2020 και τη δυνατότητα απόδοσης πάνω από ένα δισεκατομμύριο πιθανών χρωμάτων, κάθε νέα τηλεόραση LG SUPER UHD είναι εξοπλισμένη με Active HDR και Dolby Vision, επιτρέποντας την προβολή της επόμενης γενιάς περιεχομένου HDR που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πιο φωτεινές σκηνές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Το Active HDR καθιστά δυνατή στην τηλεόραση την επεξεργασία της HDR εικόνας καρέ-καρέ εισάγοντας δυναμικά δεδομένα, όπου χρειάζεται. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στην τηλεόραση να προσφέρει την καλύτερη εικόνα για τους θεατές, είτε το αρχικό περιεχόμενο HDR περιέχει δυναμική, στατική ή τίποτα από τα δύο.

Η εφαρμογή της πιο πρόσφατης webOS Smart TV πλατφόρμας βοηθά στο να γίνει ολόκληρη η premium σειρά των LG τηλεοράσεων απίστευτα φιλική προς τον χρήστη. H LG webOS 3.5 είναι εξοπλισμένη με βελτιώσεις για ευκολότερο έλεγχο και ταχύτερη πρόσβαση όταν χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο Magic Remote και τη νέα λειτουργία Magic Link. Οι θεατές μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες τους υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού στο τηλεχειριστήριο, σε μια ευρεία ποικιλία 4Κ προγραμμάτων οικιακής ψυχαγωγίας. Το νέο κουμπί Magic Link παρέχει μια συντόμευση για την εύρεση του αγαπημένου περιεχομένου του χρήστη και την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες στην οθόνη. Επίσης, με την ενισχυμένη λειτουργία Magic Zoom, οι θεατές μπορούν να διευρύνουν και να τονίσουν οποιοδήποτε μέρος της οθόνης θέλουν να δουν από κοντά. Η σύνδεση της τηλεόρασης με ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB τους επιτρέπει να απολαύσουν VR 360 μοιρών περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας το Magic Remote, οι θεατές μπορούν να μετακινήσουν τη σκηνή που παρακολουθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, να τη μεγενθύνουν ή να την κάνουν σμίκρυνση χρησιμοποιώντας το scroll wheel για να δουν περισσότερες ή λιγότερες λεπτομέρειες.

Οι τηλεοράσεις LG SUPER UHD διαθέτουν Ultra Slim σχεδιασμό, με το μοντέλο SJ9500 των 55-ιντσών – να είναι 6,9 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο του – δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται. Είτε είναι τοποθετημένη πάνω στο stand της τηλεόρασης, σε σύνθετο ή στον τοίχο, η LG Super UHD αναβαθμίζει το χώρο κάθε σπιτιού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons