Η Lenovo συμπληρώνει δεκαετία από την εξαγορά της IBM

by George Polyzos • On 07-05-2015 • AT 7:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

thinkpad-x1-carbon

Η Lenovo γιορτάζει 10 χρόνια από την απόκτηση του τομέα PC της IBM, ένα ορόσημο για μια εταιρία που ξεκίνησε από την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκλειστικά για την Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Lenovo έχει επιτύχει τεράστια ανάπτυξη στις επιχειρήσεις και έχει γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής υπολογιστών, και νούμερο 3 στα smartphones, τα tablets και σε x86 servers.

Η επέτειος σηματοδοτεί την έναρξη του Lenovo Tech World, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στο Πεκίνο, το πρώτο συνέδριο της εταιρείας, με θέμα τη στρατηγική πάνω στην παγκόσμια τεχνολογία, που θα χαρτογραφήσει το όραμά της για τις συσκευές του μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων smartphones, wearables, «έξυπνων» συσκευών και των R&D concept projects.

Πριν την απόκτηση της εταιρείας IBM το 2005, η Lenovo βρισκόταν στην ένατη θέση στη παγκόσμια βιομηχανία υπολογιστών με μερίδιο αγοράς 2,3% και ετήσια έσοδα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Φτάνοντας στο 2015, η Lenovo έχει ανέλθει στην 1η θέση με μερίδιο αγοράς στα 20% και έσοδα που αυξήθηκαν 13 φορές, αγγίζοντας μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του τμήματος PC της IBM και η ανάπτυξή του, προσέφερε στη Lenovo την ώθηση για να επιταχύνει την εξάπλωση της, η οποία σήμερα περιλαμβάνει τρεις άξονες ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα: ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητή τηλεφωνία και enterprise.

Σε συνέχεια της εξαγοράς του τμήματος PC της IBM, η Lenovo έχει κάνει οκτώ ακόμη επιτυχημένες εξαγορές, που αποτελούν το έναυσμα για μελλοντική πρόοδο σε αγορές υψηλής ανάπτυξης και υψηλών εσόδων.

Από τότε που ολοκληρώθηκε η απόκτηση της IBM, η Lenovo έχει επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη, οδηγώντας στην επέκταση της μάρκας Think σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως workstations και servers όπως και νέα εμπορικά σχέδια και καινοτομίες που περιέχουν tablets και convertibles. Επίσης, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τα προϊόντα της μάρκας Think έχουν κερδίσει πάνω από 2.600 design και προϊόντικά βραβεία.

[Δ.Τ. Lenovo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons