Η Lenovo σε συνομιλίες για την εξαγορά του τομέα υπολογιστών της Fujitsu

by George Polyzos • On 06-10-2016 • AT 11:03 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

fujitsu-laptops

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών, η κινεζική Lenovo, φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιαπωνική Fujitsu για την εξαγορά του τμήματος προσωπικών υπολογιστών της τελευταίας.

Όπως αποκαλύπτει η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei Asian Review οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες συνομιλίες και αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Η επερχόμενη συμφωνία θα αφορά τα τμήματα σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής προσωπικών υπολογιστών.

Άγνωστο παραμένει αν η συμφωνία θα προβλέπει τη μεταφορά των παραπάνω τμημάτων στο δυναμικό της Lenovo ή θα δημιουργηθεί ένα νέο εταιρικό σχήμα, με την κινεζική πλευρά να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών.

Όπως αναφέρει η Nikkei, η Fujitsu διαθέτει περί τους δύο χιλιάδες εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τομέα, άλλα όπως έχει ήδη διατυπωθεί εδώ και αρκετό καιρό η παραγωγή υπολογιστών δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fujitsu κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά της Ιαπωνίας (πίσω από την κοινοπραξία των Lenovo-NEC που συστάθηκε το 2011) διοχετεύοντας στην εγχώρια αγορά περί τους τέσσερα εκατομμύρια υπολογιστές, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, η εταιρεία είχε απώλειες συνολικού ύψους 96,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η παγκόσμια αγορά υπολογιστών ανέρχεται στις 62,4 εκατομμύρια μονάδες, κινούμενη πτωτικά κατά 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η Fujitsu κατέχει το 6% αυτής της αγοράς, πίσω από τις Lenovo (21.2%), HP (20.8%) και Dell (16%) σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Είχαν προηγηθεί φήμες για τριπλή συγχώνευση των ιαπωνικών Fujitsu, Toshiba, Vaio σχέδιο το οποίο προφανώς δεν καρποφόρησε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons