Η Lenovo φέρνει τα Microsoft Office και Skype στις Android συσκευές της

by George Polyzos • On 23-08-2016 • AT 11:08 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Lenovo-Vibe-K5-K5-Plus_1

Η Microsoft και η Lenovo κατέληξαν σε συμφωνία χρήσης λογισμικού που θα επιτρέπει την παροχή προ-εγκατεστημένων εφαρμογών της πρώτης σε επιλεγμένες συσκευές της δεύτερης.

Παράλληλα, η συμφωνία περιλαμβάνει την εκατέρωθεν χρήση ευρεσιτεχνιών που καλύπτει της συσκευές τόσο της Lenovo όσο και της θυγατρικής της πλέον Motorola. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft οι εφαρμογές που θα παρέχονται προ-εγκατεστημένες σε Android συσκευές θα είναι τα Office, OneDrive και Skype.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό ποια ακριβώς μοντέλα θα αφορά η συμφωνία πέρα από την επισήμανση ότι θα πρόκειται για τις «premium συσκευές» της Lenovo. Επιπλέον, η Lenovo και η Microsoft δεν ανακοίνωσαν τις οικονομικές παραμέτρους της μεταξύ τους συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo είναι η τελευταία από τις κατασκευάστριες με τις οποίες η Microsoft έχει συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες χρήσης λογισμικού και ευρεσιτεχνιών. Στην ουσία πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2010 όταν η Microsoft κατηγόρησε ανοικτά την Google για παράνομη χρήση ευρεσιτεχνιών που αφορούσαν το λειτουργικό Android.

Έκτοτε, η Microsoft έχει συνάψει συμφωνίες με δεκάδες κατασκευάστριες συσκευών Android περιλαμβανομένων των HTC, Samsung, Asus, Acer, Dell ακόμη και την κινεζική Xiaomi.

Η αμερικανική εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ portfolio ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με το Android, τέτοιο που της επιτρέπει να έχει περισσότερα έσοδα από τα δικαιώματα σε αυτές τις ευρεσιτεχνίες παρά από τις πωλήσεις των δικών της Windows συσκευών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons