Η Lenovo επιβεβαιώνει νέες περικοπές θέσεων εργασίας

by George Polyzos • On 27-09-2016 • AT 1:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

moto-x-02

Η Lenovo επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρεία να προχωράει σε περικοπή θέσεων εργασίας, κυρίως της εμβληματικής Motorola, η οποία πλέον είναι θυγατρική της κινεζικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν «λιγότερο από το 2% των 55.000 εργαζομένων», σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η πλειοψηφία αυτών των περικοπών θα σχετίζονται με το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Lenovo. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε ακριβώς πόσες θέσεις εργασίας θα αφορούν την Motorola. Η είδηση είχε αρχικά διαρρεύσει από την ιστοσελίδα Droid-Life.

Σε δήλωση της Lenovo στην ιστοσελίδα The Verge τονίζεται ότι οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας «αποτελούν τμήμα της συνεχιζόμενης στρατηγικής ενσωμάτωσης μεταξύ της Lenovo και του τμήματος smartphones της Motorola καθώς η εταιρεία προχωράει σε περαιτέρω εναρμόνιση του οργανογράμματός της και βελτιστοποίηση του portfolio των προϊόντων της ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς smartphones».

Πέρα όμως από τις απολύσεις, «πρόθεση της Lenovo είναι να διατηρήσει την έδρα της Motorola Mobility στο Σικάγο», αναφέρει η εταιρεία διαψεύδοντας εικασίες που ήθελαν την μετακίνηση όσων εργαζομένων απομείνουν στη Βόρεια Καρολίνα, έδρα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της Lenovo στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το TechCrunch οι μέρες της Motorola είναι πλέον «μετρημένες». Όπως αναφέρει σε σχετικό σχόλιό της η ιστοσελίδα, στη Motorola εργάζονταν 3.500 άνθρωποι όταν η Lenovo την εξαγόρασε από την Google το 2014, ενώ οι εργαζόμενοι έφταναν τους 20.000 όταν την Motorola απέκτησε η Google το 2012.

Η Motorola ιδρύθηκε το 1928 και αποτέλεσε από τις πιο εμβληματικές βιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελούσε «το καμάρι του Σικάγο» και ήταν «η Sony και η Philips για τις Ηνωμένες Πολιτείες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το TechCrunch. Ωστόσο, όπως συνέβη και με τις άλλες εμβληματικές εταιρείες της χρυσής εποχής της κινητής τηλεφωνίας (Nokia, BlackBerry) η Motorola απέτυχε να εξελιχθεί με τον γρήγορο τρόπο που το έκαναν οι νέοι παίκτες της αγοράς (Apple, Samsung).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η Lenovo εξαγόρασε την Motorola είχε ήδη εξαγοράσει το τμήμα φορητών υπολογιστών της επίσης εμβληματικής, αμερικανικής IBM. Σήμερα η Lenovo είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής PC στον κόσμο…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons