Η Lenovo εγκαινιάζει παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας HPC

by George Polyzos • On 01-04-2015 • AT 8:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

lenovo3

Η Lenovo ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου καινοτομίας High Performance Computing (HPC) της εταιρείας, προσφέροντας ένα μόνιμο χώρο για R&D και υλοποίηση συγκριτικής αξιολόγησης.

Με έδρα την Στουτγάρδη της Γερμανίας, το κέντρο σηματοδοτεί τη δέσμευση της Lenovo στο enterprise computing και τις φιλοδοξίες της να γίνει ο νούμερο ένα πωλητής (Open Systems) στην αγορά.

Συγχρόνως με την εγκαινίαση, η Lenovo έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος του European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC) – ένα καθοδηγούμενο από τον κλάδο φόρουμ που αξιοποιεί τη δύναμη του HCP, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στον τομέα της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Σε στενή συνεργασία με την Intel, το κέντρο προσφέρει τον τελευταίο Intel Xeon E5 2600 v3 επεξεργαστή, με Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand interconnect fabric, αξιοποιώντας τη NeXtScale System της Lenovo ως βασική πλατφόρμα πληροφορικής. Θα αυξήσει την βαθιά γνώση και τις συγκεκριμένες δεξιότητες πολλών εξειδικευμένων συνεργατών πελατών από όλη την Ευρώπη που θα συνεργαστούν για την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων και την προώθηση της τοπικής έρευνας.

Παράλληλα, οι έξι συνεργάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα και οι τέσσερις ηγέτες του κλάδου, ανακοίνωσαν στο SC14, τρείς νέους Independent Software Vendors (ISVs) και ένας νέος οραματιστής συνεργάτης, θα προστεθεί στο κέντρο και τη συνεργασία. Η Lenovo θα συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών της και πέρα από τους ακόλουθους:

  • Βιομηχανικοί συνεργάτες – Intel, IBM, Mellanox, NVIDIA
  • Πελάτες/συνεργάτες – Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research utilising Advanced Computing (DiRAC)
  • ISV συνεργάτες – ScaleMP, Allinea, PathScale

[Δ.Τ. Lenovo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons