Η Lamda Hellix ανακοίνωσε το νέο της data center Athens-2

by George Polyzos • On 19-03-2015 • AT 10:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LAMDA_HELLIX_Athens-2_Render_Image_1

Η Lamda Hellix ανακοίνωσε το Athens-2, το νέο της data center που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με βάση τα πρότυπα κατασκευής που συναντώνται σε data center παγκόσμιας κλάσης.

Πιο αναλυτικά, το Athens-2, είναι το μοναδικό data center στην Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που πιστοποιείται με  «Leadership in Energy and Environmental Design» (LEED) v4 BD+C Gold Certification, από το U.S. Green Building Council, για τη σχεδίαση και κατασκευή του. Η πιστοποίηση LEED θεωρείται η σημαντικότερη διεθνής αναγνώριση βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών («πράσινων») κτιρίων.

Το Athens-2 βρίσκεται στην Αττική και σχεδιάστηκε από την ομάδα μηχανικών της Lamda Hellix, σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα διαθεσιμότητας data center, Tier 3, του διεθνούς οργανισμού Uptime Institute. Υλοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία και τεχνολογική υπεροχή, αλλά και ένα λειτουργικό οικοσύστημα που ευνοεί και προωθεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τεχνολογικών & τηλεπικοινωνιακών παρόχων και χρηστών.

Το Athens-2 τέθηκε σε λειτουργία το Ιανουάριο 2015, και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, εταιρία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω Internet παγκόσμια και η IpHost, πάροχος υπηρεσιών hosting και Internet στην Ελλάδα.

«Με όραμα και γνώση, σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε ένα πρωτοποριακό data center το οποίο ενσωματώνει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, διαθεσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και τοποθετεί την Ελλάδα ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τεχνολογικές υποδομές υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας και κρισιμότητας. Το Athens-2 δεν αποτελεί απλώς το νεότερο data center στην Ελλάδα. Είναι στρατηγική επιλογή για την Lamda Hellix και την Ελλάδα καθώς θα συμβάλλει στην εδραίωση της εταιρείας και της χώρας ως κόμβο λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας ξένες επιχειρήσεις-πελάτες και δημιουργώντας Ελληνική υψηλή προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας», σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

Στόχος των δημιουργών του Athens-2 είναι η προσέλκυση νέων πελατών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και η μεταπήδηση σε αυτό ήδη υπαρχόντων που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται από το προγενέστερο data center της εταιρείας το Athens-1.

[Δ.Τ. Lamda Hellix]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons