Η κυβέρνηση της Κορέας συμφωνεί με το πόρισμα της Samsung για το Note 7

by George Polyzos • On 07-02-2017 • AT 3:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

Για τη Samsung η υπόθεση με τις εκρήξεις συσκευών Galaxy Note 7 έληξε τυπικά με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια των περιστατικών, αυτό όμως δεν ισχύει και για την κυβέρνηση της Κορέας.

Μέχρι χθες τουλάχιστον, καθώς οι αρχές της χώρας έδωσαν στη δημοσιότητα και το δικό τους πόρισμα σχετικά με τα αίτια των εκρήξεων στις συσκευές της Samsung. Όπως έγινε γνωστό, η κορεατική Υπηρεσία Τεχνολογίας και Προτύπων, κάτω από την εποπτεία του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, ολοκλήρωσε τη δική της ανεξάρτητη έρευνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εν λόγω υπηρεσίας «ένοχες» ήταν οι μπαταρίες του Note 7 είτε αυτές προέρχονταν από την γραμμή παραγωγής της κινεζικής ATL είτε προέρχονταν από την γραμμή παραγωγής της Samsung SDI. Αιτία για τα περιστατικά θεωρείται η απουσία ικανοποιητικής μόνωσης ή/και τα ελλαττωματικά ηλεκτρόδια των μπαταριών στοιχεία που τις καθιστούσαν επικίνδυνες.

Το πόρισμα των κορεατικών Αρχών καταλήγει ότι στη γιγάντωση του προβλήματος συνέβαλλαν η υψηλή ταχύτητα της διαδικασίας παραγωγής των μπαταριών, οι μη αποτελεσματικοί κανονισμοί ασφαλείας και οι πολύ περιορισμένες διαδικασίες ελέγχου που εφαρμόστηκαν από τους κατασκευαστές. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση εξετάστηκαν και σειρά άλλων παραγόντων για να καταλήξουν ότι δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόβλημα, εκτός των παραπάνω.

Επιπλέον, η κορεατική κυβέρνηση εργάζεται στην καθιέρωση νέων κανονισμών ώστε το φιάσκο του Note 7 να μην επαναληφθεί. Μάλιστα, τονίζεται ότι αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα αφορούν όχι μόνο την εγχώρια διαδικασία παραγωγής μπαταριών αλλά και τις μπαταρίες που θα εισάγονται από το εξωτερικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή από το επόμενο έτος, η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει νέες διαδικασίες κατασκευής μπαταριών ώστε να αποτραπούν στο μέτρο του δυνατού ανάλογα περιστατικά με του Note 7.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons