Η καρδιά της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Samsung

by George Polyzos • On 16-04-2015 • AT 9:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

SAMSUNG_FuoriSalone_ 1

Στο πλαίσιο της Έκθεσης FuoriSalone 2015, η Samsung παρουσίασε το installation “Embrace: Sensorial Experience”, που αναδεικνύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

Από τις 13 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Design του Μιλάνου, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε μία εμπειρία αισθήσεων που παρουσιάζει το όραμα της εταιρείας σχετικά με το νέο τρόπο παρακολούθησης τηλεόρασης.

«Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας έχει εξελιχθεί και μεταμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Πάντα, όμως, συνιστά το κέντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Samsung, αποτελώντας βασικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό όλων των προϊόντικών κατηγοριών», δήλωσε ο κ. Donghoon Chang, Επικεφαλής του Design Strategy Team στο Corporate Design Center. «Το installation που παρουσιάζεται στην FuoriSalone αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρείας για τον τρόπο που σχεδιάζονται οι συσκευές, ώστε όχι μόνο να είναι λειτουργικές, αλλά και να επαναπροσδιορίζουν την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία χωρίς όρια».

SAMSUNG_FuoriSalone_ 2

Με το installation “Embrace: Sensorial Experience”, η Samsung θέλει να εντυπωσιάσει τον κόσμο του design. Επιβεβαιώνοντας το καινοτόμο και πρωτοποριακό προφίλ της, η εταιρεία πρόσφατα βραβεύθηκε στα IF Awards 2015, στην κατηγορία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, με την ιδέα της “Flows: A Journey to the Future” που παρουσιάστηκε στην περσινή FuoriSalone.

Μία μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις

Το installation “Embrace: Sensorial Experience” της Samsung, είναι ένας χώρος που ορίζεται από δύο κυκλικές πλωτές κατασκευές που αιωρούνται και περιβάλλουν τους επισκέπτες, δημιουργώντας μία σουρεαλιστική ατμόσφαιρα.

Βασικός πρωταγωνιστής του installation είναι οι Samsung SUHD TVs που παρουσιάζονται στην κυκλική δημιουργία που αποτελείται από 36 τηλεοράσεις 65 ιντσών. Στόχος του installation είναι να παρουσιάσει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τηλεόραση, κατά τους οποίους το panel μεταμορφώνεται από μία κοινή οθόνη σε portal που προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βιώσουν νέες εμπειρίες, διεγείροντας όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Ο υψηλός σχεδιασμός των Samsung SUHD τηλεοράσεων και η σειρά οικιακών συσκευών, Premium Chef Collection που περιβάλλει το installation, είναι αρμονικά δεμένες με το μίνιμαλ ύφος τους, με στόχο να διεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών καθώς προχωρούν στο χώρο.

Η τηλεόραση Samsung SUHD πρωταγωνιστής στο installation

Η Samsung SUHD TV συνδυάζει κυρτό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό με κομψό πλαίσιο. Οι κυρτές γραμμές της περιβάλλουν τον θεατή, προσφέροντάς του μία εμπειρία, κατά την οποία βρίσκεται στο κέντρο της εικόνας, όπου πρωταγωνιστούν οι μοναδικές αντιθέσεις χρωμάτων και φωτισμού.

SAMSUNG_FuoriSalone_ 5

Η τεχνολογία των Samsung SUHD βασίζεται στους νανοκρυστάλλους μέσω των οποίων εξασφαλίζονται τα πιο έντονα χρώματα. Η αλληλεπίδραση με την τηλεόραση είναι μία μοναδική εμπειρία χάρη στο ανοιχτό σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν το περιεχόμενο και να μετατρέπουν την τηλεόραση στο κέντρο του Έξυπνου Σπιτιού.

[Δ.Τ. Samsung]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons