Η Huawei θέλει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να ξεπεράσει την Apple

by George Polyzos • On 08-11-2016 • AT 3:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Huawei Mate S_Colors

Η κινεζική Huawei Technologies φιλοδοξεί να εκθρονίσει την Apple από τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κατασκευαστών smartphones, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, Richard Yu, στο Reuters. «Όταν πριν από τέσσερα χρόνια ανακοινώσαμε ότι θέλουμε να πουλήσουμε κινητά τηλέφωνα, ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Όταν ανακοινώσαμε ότι θέλουμε να πουλήσουμε 100 εκατομμύρια συσκευές, ο κόσμος μας έλεγε τρελούς», ανέφερε ο Richard Yu, κατά τη διάρκεια του event στο Μόναχο, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο Mate 9 και την ειδική έκδοση Porsche Design.

Στο ερώτημα πώς θα επιτευχθεί ο στόχος, ο Richard Yu ήταν αρκετά εύγλωττος: «Θα τους αποκαθηλώσουμε βήμα-βήμα, καινοτομία-καινοτομία», υπονοώντας ουσιαστικά ότι η Huawei θα κερδίσει τη δεύτερη θέση ενσωματώνοντας ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία στα προϊόντα της. «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Τεχνητή νοημοσύνη, εικονική πραγματικότητα, επαυξημένη πραγματικότητα. Είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο, σε κάθε στροφή υπάρχει η ευκαιρία να προσπεράσεις τον ανταγωνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Huawei αποτελούσε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως με παραδόσεις 33,6 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς 9%, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Strategy Analytics. Η Apple, δηλαδή ο επόμενος «στόχος» της Huawei, παρέδωσε κατά το τρίτο τρίμηνο 45,5 εκατομμύρια συσκευές (μερίδιο 12%) ενώ η Samsung κατέχει τα πρωτεία με παραδόσεις 75,3 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο αγοράς στο 20,1%.

Ρίχνοντας και ένα καρφί για τις δυσκολίες της Apple να ανανεώσει το σχεδιασμό των συσκευών της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Samsung μετά την ανάκληση του Note 7, o επικεφαλής της Huawei ανέφερε: «Βήμα-βήμα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των καταναλωτών, όλα είναι εμπιστοσύνη και αφοσίωση…».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons